Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Χαρούλα... "Η συκοφαντία, το τελευταίο του όπλο"

Ο κ. Λ. Τσαβδαρίδης προφανώς και δεν ξέρει να αναγνωρίζει τα λάθη του. Ή ενδεχομένως, να πιστεύει ότι είναι αλάνθαστος. Δεν εξηγείται διαφορετικά όχι μόνο η μεγάλη του έκπληξη στη δημόσια και θαρραλέα αυτοκριτική των συνυποψηφίων του, αλλά και το τεράστιο λάθος στο οποίο υπέπεσε, προσπαθώντας να απαξιώσει το έργο της Δημοτικής μας Αρχής.

Ο κ. Λ. Τσαβδαρίδης, όπως αποδεικνύεται, δεν ξέρει να διαβάζει Ισολογισμούς, πράγμα επικίνδυνο για τον τόπο και απαράδεκτο για έναν υποψήφιο Δήμαρχο. Τουλάχιστον η «δημοσιογραφική» πηγή που «έτυχε» να το συν-δημοσιεύει και προφανέστατα του το παραχώρησε, θα έπρεπε, θεωρητικά, να ξέρει να διαβάζει Ισολογισμούς. Ο κ. Λ. Τσαβδαρίδης και οι εντεταλμένες «δημοσιογραφικές» του πένες, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η συνεχής προσπάθεια μηδενισμού και λασπολογίας για ψηφοθηρικούς ή άλλους λόγους αποθαρρύνει δυνητικούς επενδυτές και αμαυρώνει την γενικότερη εικόνα της Βέροιας.

Η σκόπιμα παραποιημένη παρουσίαση των οικονομικών του Δήμου Βέροιας, ότι δήθεν επί της Δημοτικής μου Αρχής δημιουργήθηκε έλλειμμα 30εκ. ευρώ(!) αποτελεί το κορυφαίο, -προς στιγμήν;-, δείγμα πολιτικού αριβισμού και φαυλότητας. Μέγα ψέμα, μεγαλύτερη ακόμη συκοφαντία, ύψιστη πολιτική φαυλότητα.

Η αρμόδια δημοτική υπηρεσία έχει ήδη απαντήσει σχετικά. Επί των ημερών μου, το έλλειμμα του Δήμου όχι φυσικά και δεν αυξήθηκε, αλλά μειώθηκε σημαντικά. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχουν δημοσιευτεί ήδη οι αποδείξεις σε σχετική ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, ιστορικά, η τύχη των ωμών συκοφαντών ήταν, είναι και θα είναι κοινή και προδιαγεγραμμένη.

Ο κ. Λ. Τσαβδαρίδης, μη δυνάμενος να χρησιμοποιήσει την πολιτική γλώσσα
των επιχειρημάτων (γιατί άραγε αποφεύγει συστηματικά το δημόσιο διάλογο μαζί μου;), καταφεύγει στο ύστατο και γνώριμό του όπλο της συκοφάντησης, της λασπολόγησης, της γκρίζας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο κ. Λ. Τσαβδαρίδης, αν και νέος στην ηλικία, αρέσκεται να υπηρετεί πολιτικές παλαιάς κοπής, πολιτικές κομματοκρατίας και φαυλότητας, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο είναι πολιτικός του ασπρόμαυρου Ελληνικού κινηματογράφου αλλά επίσης ότι υπολείπεται ουσιαστικά στον τομέα εκείνων των ηθικών αρχών, που πρέπει να θεωρούνται σταθερές και να δικαιολογούν το θεσμικό ρόλο ενός συμπολίτη μας ως υποψηφίου Δημάρχου.

Και για να κλείσω: Δεν είναι ποτέ αργά για αλλαγές Λάζαρε. Η διαδρομή σου στη Βουλή, φοβάμαι ότι δεν σου δίδαξε τίποτα. Όταν υπηρετείς δημόσιο αξίωμα, και κυρίως αιρετό, η αλλαγή δεν θα πρέπει να σου φέρνει φόβο, αλλά ελπίδα για βελτίωση, για διόρθωση, για ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να τεθείς στην υπηρεσία του συμπολίτη σου. Αυτή εξάλλου είναι και η ουσιώδης, καταστατική διαφορά ανάμεσα στην Πρόοδο και τη Συντήρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: