Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Χαρούλα... "Είναι αργά για να παραπλανήσεις την κοινωνία Λάζαρε"

Πρέπει να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι δυστυχώς απέβη άκαρπη η προσπάθεια μας να πραγματοποιηθεί ένας ανοικτός και πολιτισμένος πολιτικός διάλογος ανταλλαγής επιχειρημάτων, θέσεων, ιδεών και απόψεων με τον κ. Τσαβδαρίδη. Είχαμε καλέσει τον αντίπαλο μας σε αυτό τον διάλογο παρουσία όλων των ΜΜΕ της Βέροιας, με συντονιστή δημοσιογράφο κοινής αποδοχής, παρουσία κοινού, προκειμένου να κλείσει ο προεκλογικός κύκλος με τον καλύτερο τρόπο πολύπλευρης ενημέρωσης των πολιτών, από όλα τα τοπικά ΜΜΕ, που θα φιλοξενούσαν την επομένη το ρεπορτάζ της συνάντησης μας.
Ο κ. Τσαβδαρίδης γι ακόμα μια φορά φυγομάχησε και προσπάθησε να κρύψει τον πανικό του πίσω από δικαιολογίες τεχνικής φύσης για τον τόπο και τον χρόνο της πολιτικής αναμέτρησης στην οποία τον είχαμε προσκαλέσει.
Φυγομάχησε γιατί ξέρει, ότι εκεί θα αποκαλύπτονταν το φαύλο και πολιτικά ανήθικο παιχνίδι εντυπώσεων που παίζει όλο αυτό τον καιρό.
Σε μια τέτοια αναμέτρηση δεν θα είχε τη δυνατότητα να κάνει μονόλογο και θα ήταν αναγκασμένος να απαντήσει στους τοπικούς δημοσιογράφους όταν εύλογα θα του ζητούσαν να στηρίξει τις ψεύτικες κατηγορίες που λέει σε βάρος μας, κι ακόμα χειρότερα θα γινόταν τα πράγματα γι αυτόν, όταν θα καλούνταν να μιλήσει για το πραγματικό του όραμα.
Κρύφτηκε λοιπόν ο αντίπαλος μας πίσω από φαιδρές δικαιολογίες και προτίμησε να σπεύσει την ίδια μέρα σε τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, για να κάνει και πάλι τον μονόλογο του, μακριά από τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους της Βέροιας, τους οποίους γι ακόμα μια φορά θεώρησε ανεπιθύμητους στην προεκλογική του καμπάνια.
δεν θα μπορέσει όμως να κρύβεται για πολύ ακόμα.
Την Κυριακή οι πολίτες θα του δώσουν την απάντηση που του ταιριάζει.

Συνδημότες και συνδημότισσες,
Μας είπε ότι είναι αργά για εμάς, να τα αλλάξουμε όλα.
Πλανάται γιατί κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και του απαντάμε:
Ε ναι λοιπόν Λάζαρε Τσαβδαρίδη.
Όσο κι αν σε ενοχλεί, όσο κι αν για την πολιτική σου υποκουλτούρα είναι αδιανόητο, εμείς είμαστε έτοιμοι να τα αλλάξουμε όλα.
Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το καλό έργο.
Έτοιμοι να υλοποιήσουμε τα μεγάλα έργα, τα οποία παλέψαμε για να εξασφαλίσουμε.
Είμαστε έτοιμοι, με νέα πρόσωπα στην παράταξη, με φρέσκες ιδέες και καθάρια ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά στα κοινά.
Γιατί, η παράταξη μας δεν μοιάζει σε τίποτα με τη δική σας.
Η παράταξη μας δεν είναι η "επιστροφή των βαρόνων" που ξιφουλκούν ήδη για να πάρουν τη θέση του επικεφαλής, εάν και εφόσον πετύχει να γίνει βουλευτής ξανά.
Εμείς θα τα αλλάξουμε όλα από την επομένη των εκλογών. Ενώ κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι είναι αργά πλέον, όσο κι αν επιμένουν στον άνανδρο κλεφτοπόλεμο, να παραπλανήσουν τους πολίτες.

Συνδημότες και συνδημότισσες,
Αργά θυμήθηκε ο "κόκκινος (!) Λάζαρος", να παραστήσει τον μπροστάρη στην Αντιμνημονιακή πολιτική του κόμματος του, μήπως και υφαρπάξει τις ψήφους της παράταξης που υποστηρίχτηκε επίσημα από το ΚΚΕ. Την πρώτη Κυριακή δεν υπήρχε βέβαια κανένα Μνημόνιο και καμιά Τρόικα, αφού... ήθελε να έχει τις ψήφους του ΛΑΟΣ.
Ομολογούμε όμως, ότι αυτό που μας προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το πόσο σίγουρος εμφανίζεται, ότι οι δημότες δεν αντιλαμβάνονται τον πολιτικό καιροσκοπισμό. Υποτιμάει τα προοδευτικά αντανακλαστικά των πολιτών. Προφανώς ζει ένα όνειρο, στο οποίο φαντάζεται τον εαυτό του ως τον τσομπάνη με τον μαγικό αυλό του παταμυθιού.
Εμείς τον αφήνουμε στο όνειρο του.
Θα τον ξυπνήσουν οι καμπάνες την Κυριακή.

Συνδημότες και συνδημότισσες,
Το δίλημμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο πλέον σε όλους μας.
Από τη μια έχουμε μια παράταξη που υπηρέτησε 4 χρόνια το Δήμο, διατηρώντας τους θεσμούς ακομμάτιστους και ανοικτούς σε όλους τους πολίτες.
Μια παράταξη που εργάστηκε, προσπάθησε για το καλύτερο, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μεσούσης της δραματικής περικοπής πόρων στη διάρκεια της τετραετίας.
Μια παράταξη που πέτυχε να κάνει έργα, να σχεδιάσει πολλά άλλα, να εξασφαλίσει πρωτοφανή υψηλά κονδύλια για μια σειρά εγκεκριμένων έργων.
Μια παράταξη που δημιούργησε Κοινωνικές δομές σε απάντηση της οικονομικής ύφεσης (Δημοτικό Ιατρείο, Κοινωνικό Ταμείο κ.α.).
Μια παράταξη που δούλεψε κι έκανε και λάθη, αλλά που απέκτησε σημαντική εμπειρία για να συνεχίσει ανανεωμένη, με νέα στελέχη που εσείς εκλέξατε και νέους συμπολίτες που θα κληθούν να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια.
Που ξέρει να χειριστεί, απ’ την πρώτη μέρα, τις δυσκολίες που θα προκύψουν με την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Και μια Δήμαρχο που παρέμεινε αυτά τα χρόνια ακλόνητα προσηλωμένη στις θεμελιώδεις αρχές της κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις και οικονομικά συμφέροντα που δρουν πάντα ιδιοτελώς σε βάρος του τόπου.

Και από την άλλη, έχετε μια παράταξη, με επικεφαλής έναν άνθρωπο που ήθελε να γίνει ξανά βουλευτής, γιατί διεκδικεί τη βουλευτική έδρα του και κατά δήλωση του, αλλά επειδή οι εκλογές αργούν είπε "ναι" στο κόμμα του και φόρεσε το κοστούμι του υπ. Δημάρχου.
Μια παράταξη που έκανε προεκλογικό αγώνα αποκλειστικά υβρίζοντας το έργο μας μειώνοντας προσωπικότητες και λαϊκίζοντας βάναυσα.
Μια παράταξη που φοβίζει ήδη με τον πολιτικό αριβισμό που επιχειρεί να εισάγει στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Δίχως σχέδιο, γνώση και πραγματικό ενδιαφέρον για το Δήμο μας.
Μια παράταξη "βαρόνων" του παρελθόντος.

Η επιλογή με ευθύνη για το μέλλον του τόπου είναι δική σας, και πρέπει να είναι καθάρια και ανιδιοτελής.
Πρέπει να είναι επιλογή που θα αφήνει έξω από το Δημαρχείο τους επαγγελματίες της πολιτικής που καιροσκοπικά θέλουν να διαχειριστούν τα κοινά ως μέσο προσωπικής ανέλιξης στα σαλόνια των Αθηνών.

Αυτή την Κυριακή καλώ στις κάλπες όλους τους πολίτες, να μειώσουμε την αποχή σε μονοψήφιο αριθμό και να γράψουμε μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προόδου και ευημερίας για τα σπίτια μας, τις δουλειές μας, τα παιδιά μας, την πόλη και το χωριό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: