Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Επισκέψεις της Χαρούλας σε συνεταιρισμούς

Επισκέψεις στα εργοστάσια της Venus και της ΑΛΜΜΕ πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 15/09/2010 και το πρωί της Πέμπτης, 16/09/2010, αντίστοιχα, η Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία" για το Δ. Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη.
Κατά την επίσκεψή της στη Venus, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της επιχείρησης κ. Θεολόγη Καραΐνδρο και τον Διευθυντή κ. Αντώνη Μαρκοβίτη, παρακολούθησε όλα τα στάδια παραγωγής (από τη διαλογή μέχρι τη συσκευασία) ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με εργαζομένους τόσο για τα προβλήματα του συγκεκριμένου εργασιακού κλάδου όσο και για ειδικότερα θέματα που απασχολούν τα νοικοκυριά.
Κατά την επίσκεψή της στην ΑΛΜΜΕ, συνοδεία του Προέδρου κ. Χρήστου Γιαννακάκη και του υπαλλήλου - υποψηφίου με τη "Συμπολιτεία" Αγγελίνα Θωμά, ξεναγήθηκε σε χώρους του εργοστασίου και μίλησε στους εργαζόμενους στο χώρο του κυλικείου. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην αξία της εργασίας στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα, τόνισε πως κύριο μέλημά της καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της υπήρξε η αναζήτηση λύσεων στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και για αυτό η πόρτα του γραφείου της ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή για όλους τους πολίτες ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά της εργαζόμενης γυναίκας - μητέρας στην οικογένεια και την κοινωνία. Μετά την ομιλία δέχτηκε ερωτήσεις και εν συνεχεία συνομίλησε προσωπικά με εργαζόμενες γυναίκες.
Σχετικά με τις εντυπώσεις που απεκόμισε από τις επισκέψεις της στις δύο μεγάλες βιομηχανίες αλλά και ως προς τη μελλοντική της στρατηγική σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα στο Δήμο, η επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία" και υποψήφια Δήμαρχος κ. Χ. Ουσουλτζόγλου έκανε την παρακάτω δήλωση:
"Επισκέφτηκα δύο βιομηχανίες πρότυπα. Δύο οργανισμούς που τιμούν με τη δραστηριότητα και την οργάνωσή τους τα γεωργικά προϊόντα της Ημαθίας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα, στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα, με ουσιαστικό τρόπο την τοπική οικονομία. Τα προβλήματα των πολιτών όμως μεγαλώνουν. Με τον «Καλλικράτη», ο παλιός Δήμος Βέροιας διευρύνεται και γίνεται -στη δική μας φιλοσοφία- μια μεγάλη αγκαλιά η οποία θα μεριμνά και θα φροντίζει για τα κοινά προβλήματα όλων των εργαζομένων, από τα Πιέρια μέχρι τον Απ. Παύλο και από τη Δοβρά μέχρι τη Βεργίνα. Προσωπικός μου στόχος και στοίχημα είναι να ενισχύσω την απασχόληση και την εργασία στο νέο Δήμο, μέσα από πολιτικές τις οποίες σχεδιάζουμε από καιρό και επιτέλους ο «Καλλικράτης» μάς δίνει την ευκαιρία να τις υλοποιήσουμε. Θα είμαστε θαρραλέοι και αποφασιστικοί στην επίλυση του βασικότερου ίσως προβλήματος όλης της επικράτειας, που αυτή τη στιγμή δεν είναι άλλο από την εισοδηματική απώλεια και την ανεργία".
Το πρόγραμμα των επισκέψεων της Χ. Ουσουλτζόγλου ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Κοινοπραξία Αγροτικών Συνεταιρισμών Μελίκης & Περιχώρων στα Παλατίτσια, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη του συνεταιρισμού καθώς και με τον υποδιευθυντή και υποψήφιο με τη "Συμπολιτεία" Παπαδόπουλο Γιώργο. Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν θέματα όπως η διάθεση της παραγωγής, η μελλοντική ανάπτυξη νέων καλλιεργειών και η προοπτική ανάληψης συλλογικής δράσης με στόχο τη βιωσιμότητα της γεωργικής παραγωγής και την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: