Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Χαρούλα... Πρόταση για debate στον Λάζαρο


Στο Μακροχώρι βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου η υποψήφια Δήμαρχος Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία", Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, συνοδεία υποψηφίων της περιοχής και επισκέφτηκε το Δημαρχείο, την αγορά και εμπορικά καταστήματα. Κατά την επίσκεψή της συνομίλησε για ώρα τόσο με τους εμπόρους του Μακροχωρίου όσο και με πολίτες για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, με έμφαση στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν για την περιοχή τους ύστερα από τη συνένωσή της με τους υπόλοιπους 4 δήμους. Μετά τη λήξη της σύντομης επίσκεψής της, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η προγραμματισμένη επίσκεψη του κ. Μάρκου Μπόλαρη, υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στη Βέροια, δεν μου επέτρεψε δυστυχώς να παραμείνω όση ώρα έπρεπε στο Μακροχώρι, γι’ αυτό και μέσα στην εβδομάδα θα επιστρέψω. Διαπίστωσα όμως και σ’ αυτή μου την επίσκεψη κάτι που έχει γίνει σαφές και στους απογευματινούς Ανοιχτούς Διαλόγους: πρώτον, οι συμπολίτες μας θέλουν να μιλήσουν. Θέλουν να βρουν ένα
"βήμα διαλόγου" και να εκφράσουν όχι μόνο προβλήματα αλλά και πολύτιμες ιδέες και προτάσεις. Αυτό θα συνεχίσω να το ενθαρρύνω και να το επιζητώ.

Ένα δεύτερο στοιχείο που επιβεβαιώθηκε είναι ότι οι συμπολίτες μας θέλουν επίσης και να ακούσουν. Θέλουν να ακούσουν εμάς τους υποψηφίους να ξεδιπλώνουμε το όραμά μας, να εξηγούμε τα σχέδιά μας, να απαντάμε στις πιεστικές τους ερωτήσεις.

Με αφορμή λοιπόν την επίσκεψη μου αυτή και προκειμένου να αποδειχθεί στην πράξη το δημοκρατικό και αυτοδιοικητικό φρόνημα όλων μας, λόγω δε και των πρόσφατων δηλώσεων του συνυποψηφίου μου κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη ότι δήθεν δεν έχω πρόγραμμα, τον καλώ σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο (debate) για να συζητήσουμε ακριβώς τόσο το δικό μας όσο και το δικό του πρόγραμμα, για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, για να τεθούμε στην κρίση των συμπολιτών μας, σε έναν ζωντανό και απροκατάληπτο διάλογο. Να συζητήσουμε τα πάντα, πρόσωπο με πρόσωπο. Να συζητήσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Δήμου Βέροιας. Παραθέτω την επιστολή που ήδη έστειλα στον συνυποψήφιό μου:

Αγαπητέ Λάζαρε, η δημιουργία εντυπώσεων δε βοηθά τον τόπο. Δεν βοηθά τους συμπολίτες μας να αποκτήσουν μια καθαρή εικόνα για τα τοπικά τους συμφέροντα. Οι πολίτες της νέας, μεγάλης και διευρυμένης Συμπολιτείας του Δήμου Βέροιας έχουν δικαίωμα αλλά και απαίτηση να ακούσουν τον προγραμματικό μας λόγο. Θα ήθελα να σε προσκαλέσω σε δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο (debate), σε χρόνο και τόπο που θα συμφωνήσουμε, χωρίς προκαθορισμένα θέματα και περιορισμούς, σε έναν διάλογο που θα συζητήσουμε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα που απασχόλησαν, απασχολούν και θα απασχολήσουν το Δήμο μας. Είμαι στη διάθεσή σου για την τακτοποίηση των λεπτομερειών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: