Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Χαρούλα - "Θεαματική η ανταπόκριση του κόσμου στον Ανοιχτό Διάλογο"


"Η Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού Συμπολιτεία, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, ξεκίνησε το πρώτο στάδιο των επισκέψεων της στα χωριά των δήμων του νέου Δήμου Βέροιας. Συγκεκριμένα, στο διάστημα μεταξύ Πέμπτης 23.09.2010 και Κυριακής 26.09.2010, η υποψήφια Δήμαρχος επισκέφτηκε, με την ακόλουθη σειρά, τα χωριά Συκιά, Πατρίδα, Αγ. Γεώργιο, Παλατίτσια και Βεργίνα, εγκαινιάζοντας τον "Ανοιχτό Διάλογο" με τους δημότες του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, μια πρωτοποριακή και αμφίδρομη μέθοδο επικοινωνίας με τους πολίτες, η οποία βασίζεται στην εμπειρία των "Λαϊκών Συνελεύσεων" που η ίδια καθιέρωσε ως θεσμό κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Δημάρχου Βέροιας.

Τη διαδικασία του "Ανοιχτού Διαλόγου" αγκάλιασαν οι κάτοικοι των χωριών που είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής σε μια άμεση και γόνιμη συζήτηση μέσα από την οποία ανέδειξαν τα προβλήματα της περιοχής τους, προτείνοντας παράλληλα λύσεις και ιδέες για τη βελτίωση της καθημερινότητας τους.

"Ξέρω ότι είστε απογοητευμένοι από την κεντρική πολιτική, χρόνια τώρα", σημείωσε η υποψήφια Δήμαρχος. "Δεν ήρθα εδώ για να με χειροκροτήσετε. Δεν ήρθα εδώ για να κάνω μεγάλες και εντυπωσιακές γιορτές και φιέστες, σε περίοδο κρίσης. Είμαι ένα μαζί σας, δίπλα σας, καθαρόαιμη αυτοδιοικητική, και έτσι θέλω να συνεργαζόμαστε. Εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει η Βουλή. Εγώ μαζί σας ξεκίνησα και δίπλα σας θα παραμείνω και μετά τις εκλογές".

Συμπυκνώνοντας την ουσία του "Ανοιχτού Διαλόγου" η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου δήλωσε τα εξής:

"Η ανταπόκρισή σας είναι θεαματική. Δεν είμαι εδώ για να επιβάλλω την παρουσία μου, αλλά είμαι εδώ για να επιβάλλετε εσείς την παρουσία σας με τη ενεργό συμμετοχή σας στο διάλογο και τις δικές σας προτάσεις, γιατί εσείς γνωρίζετε τα προβλήματα του τόπου σας καλύτερα από τον καθένα. Αυτές οι εκδηλώσεις δεν είναι κάτι νέο, ήταν η πρακτική μας επί 4 χρόνια. Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο επισκεπτόμασταν τα χωριά, ακούγοντας τους πολίτες, καταγράφοντας τα προβλήματα τους και κάνοντας απολογισμό για αυτά που δεν κάναμε. Και πρέπει να σας πω ότι αυτή η επαφή ήταν ό,τι πιο σημαντικό κέρδισα απ’ αυτή τη θητεία. Θα αποφασίζουμε πάντα μαζί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: