Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Χαρούλα... "Όλοι ίσοι στο μεγάλο Δήμο Βέροιας"


Η Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία", Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, στο πλαίσιο του "Ανοιχτού Διαλόγου" που έχει εγκαινιάσει με τους πολίτες των υπό συνένωση Δήμων, την Τρίτη 28.09.2010 και την Τετάρτη 29.09.2010, επισκέφτηκε τη Νέα Λυκογιάννη, την Αγία Μαρίνα, τη Νέα Νικομήδεια και το Διαβατό.

Κατά τη διάρκεια του "Ανοιχτού Διαλόγου", οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών είχαν την ευκαιρία να θέσουν, σε μια αληθινή και ζωηρή συζήτηση με την υποψήφια Δήμαρχο, ζητήματα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητά τους καθώς επίσης και να αναπτύξουν τις δικές τους προτάσεις για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου από τη μεριά της σημείωσε ότι όλα τα προβλήματα και οι προτάσεις που αναπτύσσονται στον "Ανοιχτό Διάλογο" καταγράφονται, επικαιροποιούνται και αποκτούν μορφή προγραμματικής δέσμευσης. Επίσης τόνισε ότι ο "Καλλικράτης" αποτελεί μια τεράστια πρόκληση και ευκαιρία που δε θα πρέπει να φοβίζει τους κατοίκους των δήμων που συνενώνονται στο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα.

Τόνισε σχετικά:
"Ο Καλλικράτης μάς δίνει τη δυνατότητα να αναβιώσουμε την έννοια της παλιάς Κοινότητας, παρέχοντας σημαντικές αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια, όπως τον προϋπολογισμό και το τεχνικό τους πρόγραμμα. Παράλληλα, προτεραιότητά μας αποτελεί η εξάπλωση των Δημοτικών Υπηρεσιών σε κάθε άκρη του νέου Δήμου, ώστε ό,τι απολαμβάνει ο κάτοικός του αστικού κέντρου να το απολαμβάνει επίσης και ο κάτοικος του πιο απομακρυσμένου χωριού. Αυτό θα το δείτε στην πράξη. Στο νέο Δήμο Βέροιας είμαστε όλοι ίσοι. Έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες. Έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Βέβαια, το εγχείρημα του Καλλικράτη θα πετύχει μόνο από τους ανθρώπους που πίστεψαν σ’ αυτό εξ’ αρχής και εμείς όχι απλά το πιστέψαμε αλλά και αγωνιστήκαμε για να είναι σήμερα πραγματικότητα. Δεν τον καταψηφίσαμε, αλλά αντίθετα δώσαμε υπεύθυνη "ψήφο εμπιστοσύνης" στο μέλλον του τόπου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: