ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
(Υπ. Απόφ. ΔΥ1γ/Γ.Π./οικ.93828 ΦΕΚ 1183 τ.Β΄/31-8-2006)
1. Σάντουιτς-τοστ τυποποιημένα. Με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό. Συνιστάται ολικής αλέσεως. Με τυρί ή γαλοπούλα. Από τα λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας. Χωρίς μαγιονέζα. Δεν συνιστάται η προσθήκη βουτύρου ή μαργαρίνης Απλά αρτοσκευάσματα. Όλα τα απλά αρτοσκευάσματα όπως οι φρυγανιές, τα αρτίδια, τα φραντζολάκια, τα σησαμένια κουλούρια, τα παξιμάδια τα κριτσίνια σε ατομική συσκευασία (έως 50 γρ.)
2. Διάφορα αρτοσκευάσματα. Από την κατηγορία αυτή επιτρέπονται μόνο τα παρακάτω:
Α. Σταφιδόψωμο σε ατομική συσκευασία (έως 60 γρ)
Β. Μουστοκούλουρα σε ατομική συσκευασία (έως 60 γρ)
Γ. Μπισκότα απλά χωρίς γέμιση σε ατομική συσκευασία (έως 60 γρ)
Δ. Τυρόπιτα – σπανακόπιτα, (βάρους έως 200γρ)με τυρί φέτα ή κασέρι.
4. Γιαούρτι "παντός τύπου", χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες. Συνιστάται
γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά..
5. Φρέσκα φρούτα (μήλο, αχλάδι)καλά πλυμένα και σε ατομική συσκευασία.
6. Ξηρά φρούτα ( σύκα , δαμάσκηνα,βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι) σε ατομική
συσκευασία (έως 50 γρ.)
7. Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες, σε ατομική συσκευασία(έως 250 ml για το γάλα με κακάο, έως 330 ml για το σκέτο γάλα). Συνιστάται γάλα χαμηλό σε λιπαρά.
8. Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή ( χωρίς προσθήκη άλλων συστατικών και έως 150 ml)
9. Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη,σε ατομική συσκευασία (έως 330 ml)
10. Εμφιαλωμένο νερό του 0,50 λίτρου
11. Καφές και αφεψήματα μόνο για το προσωπικό
Τα σχολικά κυλικεία των Γυμνασίων και των Λυκείων μπορούν επιπλέον των ανωτέρω ειδών να διαθέτουν μέλι, σε ατομική συσκευασία, χαλβά και παστέλι (παντός τύπου, σε ατομική συσκευασία (έως 60γρ.) και σοκολάτα γάλακτος, χωρίς γέμιση, σε μικρή συσκευασία (έως 30γρ)
(Υπ. Απόφ. ΔΥ1γ/Γ.Π./οικ.93828 ΦΕΚ 1183 τ.Β΄/31-8-2006)
1. Σάντουιτς-τοστ τυποποιημένα. Με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό. Συνιστάται ολικής αλέσεως. Με τυρί ή γαλοπούλα. Από τα λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας. Χωρίς μαγιονέζα. Δεν συνιστάται η προσθήκη βουτύρου ή μαργαρίνης Απλά αρτοσκευάσματα. Όλα τα απλά αρτοσκευάσματα όπως οι φρυγανιές, τα αρτίδια, τα φραντζολάκια, τα σησαμένια κουλούρια, τα παξιμάδια τα κριτσίνια σε ατομική συσκευασία (έως 50 γρ.)
2. Διάφορα αρτοσκευάσματα. Από την κατηγορία αυτή επιτρέπονται μόνο τα παρακάτω:
Α. Σταφιδόψωμο σε ατομική συσκευασία (έως 60 γρ)
Β. Μουστοκούλουρα σε ατομική συσκευασία (έως 60 γρ)
Γ. Μπισκότα απλά χωρίς γέμιση σε ατομική συσκευασία (έως 60 γρ)
Δ. Τυρόπιτα – σπανακόπιτα, (βάρους έως 200γρ)με τυρί φέτα ή κασέρι.
4. Γιαούρτι "παντός τύπου", χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες. Συνιστάται
γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά..
5. Φρέσκα φρούτα (μήλο, αχλάδι)καλά πλυμένα και σε ατομική συσκευασία.
6. Ξηρά φρούτα ( σύκα , δαμάσκηνα,βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι) σε ατομική
συσκευασία (έως 50 γρ.)
7. Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες, σε ατομική συσκευασία(έως 250 ml για το γάλα με κακάο, έως 330 ml για το σκέτο γάλα). Συνιστάται γάλα χαμηλό σε λιπαρά.
8. Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή ( χωρίς προσθήκη άλλων συστατικών και έως 150 ml)
9. Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη,σε ατομική συσκευασία (έως 330 ml)
10. Εμφιαλωμένο νερό του 0,50 λίτρου
11. Καφές και αφεψήματα μόνο για το προσωπικό
Τα σχολικά κυλικεία των Γυμνασίων και των Λυκείων μπορούν επιπλέον των ανωτέρω ειδών να διαθέτουν μέλι, σε ατομική συσκευασία, χαλβά και παστέλι (παντός τύπου, σε ατομική συσκευασία (έως 60γρ.) και σοκολάτα γάλακτος, χωρίς γέμιση, σε μικρή συσκευασία (έως 30γρ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου