Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν!

Απώλειες έχουμε.

Κακές διαιτησίες έχουμε.


Την τύχη με το μέρος μας… δεν την έχουμε.


Έχουμε όμως ακόμα ελπίδες.


Και το κυριότερο: Δεν εξαρτόμαστε από κανέναν!


Η Εθνική
δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή με την Τσεχία, ωστόσο η ισοπαλία στο Πολωνία-Ρωσία της επιτρέπει να έχει στα χέρια της την πρόκριση: Νικώντας τους Ρώσους και αδιαφορώντας πλήρως για το τι θα γίνει στο άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. 


Η ήττα 2-1 από την Τσεχία έμοιαζε να συρρικνώνει δραματικά τις ελπίδες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να βρεθεί στους «8». Όχι μόνο επειδή θα χρειαζόταν απαραιτήτως νίκη με τους Ρώσους την τελευταία αγωνιστική. Αλλά κι επειδή οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να μην της αρκεί μονάχα αυτό, αλλά και συνδυασμός με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα (Πολωνία-Τσεχία).


Αυτό θα συνέβαινε αν απόψε νικούσαν οι Ρώσοι (όπως έμοιαζε πολύ πιθανό δεδομένης της εξαιρετικής εικόνας τους στην πρεμιέρα). Ή αν έκαναν την έκπληξη και νικούσαν οι Πολωνοί. Τίποτα από τα δυο όμως δεν συνέβη και με το τελικό 1-1 το πράγμα απλοποιείται τελείως για τους παίκτες του Σάντος: Νίκη με τη Ρωσία και πρόκριση στους «8»!


Κι αυτό διότι αν πάρουμε το τρίποντο, θα ισοβαθμήσουμε με τους Ρώσους και θα ευνοούμαστε λόγω καλύτερου αποτελέσματος στο μεταξύ μας παιχνίδι. Αν υπάρξει λοιπόν νικητής στο Πολωνία-Τσεχία, θα περάσουμε μαζί του (ως δεύτεροι) στην επόμενη φάση. Αν το ματς, δε, λήξει ισόπαλο (κι εμείς έχουμε νικήσει όπως προαναφέρθηκε τη Ρωσία) θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Ρωσίας-Ελλάδας-Τσεχίας. Και σ' αυτή την περίπτωση θα μένουν έξω οι Τσέχοι λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.


Υπάρχει όμως και το (τραβηγμένο) ενδεχόμενο να περάσουμε ακόμα και ως πρώτοι στα προημιτελικά της διοργάνωσης! Κάτι που θα γίνει μονάχα εφόσον νικήσουμε τους Ρώσους με τρία γκολ διαφορά.


Αναλυτικά η βαθμολογία του Α' ομίλου


Ρωσία 4 (5-2)

Τσεχία 3 (3-5)
Πολωνία 2 (2-2)
Ελλάδα 1 (2-3)

Τα ματς της 3ης αγωνιστικής


Ελλάδα-Ρωσία

Πολωνία-Τσεχία

Τα κριτήρια ισοβαθμίας


1ον: Τα μεταξύ τους ματς

2ον: H καλύτερη διαφορά τερμάτων
3ον: Η καλύτερη επίθεση

Με λίγα λόγια, η νίκη ήταν ούτως ή άλλως απαραίτητη για να έχουμε ελπίδες να περάσουμε. Τώρα όμως είναι υπερ-αρκετή για πανηγυρίσουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Ιδού η… Ρωσία λοιπόν, ιδού και το «πήδημα»!


Δεν υπάρχουν σχόλια: