Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

"Το προφίλ του Έλληνα Σάντος"

Mε όχι ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια η γερμανική εφημερίδα "Rheinische Post" επιχειρεί να σκιαγραφήσει το πορτραίτο του προπονητή της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Φερνάντο Σάντος. Λίγες ημέρες πριν τον προημιτελικό της Ελλάδας με τη Γερμανία, ακόμα ένα γερμανικό δημοσίευμα έρχεται για να δυναμιτίσει το κλίμα.

"Μανιώδης καπνιστής, μονίμως θλιμμένος και κάποιες φορές συμπαθητικός", είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά με τα οποία περιγράφουν τον Πορτογάλο τεχνικό ενώ σε κάποιο άλλο σημείο το δημοσίευμα αναφέρει ότι: "η υιοθετημένη πατρίδα του Σάντος είναι ήδη χρεωμένη".
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
«Καμία φορά μπορεί πραγματικά να τον συμπαθήσεις. Όταν κατεβάζει το κεφάλι κάτω και με απελπισμένη έκφραση κοιτάζει το έδαφος. Τα φρύδια του τα τρίβει και φαίνεται σαν να συγκρατεί τα δάκρυα του. Αυτό συμβαίνει πάντα πριν τη λήξη του ημιχρόνου και είναι πιθανό ότι δεν έχει τίποτα να κάνει με το παιχνίδι. Επειδή ο Σάντος είναι μανιώδης καπνιστής και δεν μπορεί 45 λεπτά χωρίς να φουμάρει και περιμένει πυρετωδώς το τελικό σφύριγμα.

Οι Έλληνες το βρίσκουν αυτό ελκυστικό, αφού είναι εθνικό χόμπι. Ο Σάντος έχει επίσης δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro και πρόκειται για ένα όφελος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της Ελλάδας και ένα βάλσαμο για την κακοποιημένη εθνική αυτοεκτίμηση. Όμως ίσως εκπλαγείτε ακόμα.

Η Ελλάδα είναι ήδη χρεωμένη. Ήδη η πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης στην Πολωνία και την Ουκρανία ήταν μια έκπληξη, η πρόκριση στους «8» είναι πάντα όμορφη για τον επιφυλακτικό Φερνάντο.

Ο Σάντος τα έχει καταφέρει με τον δικό του τρόπο. Σε αντίθεση με τον αυταρχικό Ρεχάγκελ, διατηρεί την ανταλλαγή απόψεων με τους παίκτες του και σε αυτό δεν χρειάζεται διερμηνέα αφού γνωρίζει ελληνικά.

Οι Έλληνες, όμως, δεν είναι μια δυσάρεστη αντίπαλος μόνο για το στυλ του παιχνιδιού τους και την τακτική ικανότητα. Αντλούν δύναμη, αν και ακούγεται τρελό, και από την πολιτική κρίση στη χώρας τους. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο για το κοινό ενθουσιώδης, αλλά και για τους παίκτες που έχουν την ευκαιρία να δείξουν στους άλλους πως πραγματικά δεν πρέπει να τους υποτιμήσουν. “Για να μας νικήσει η Γερμανία, θα πρέπει να φτύσει αίμα”, είπε ο Σάντος. Η υιοθετημένη πατρίδα του είναι αποφασισμένη αρκετά καλά».

Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: