Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Λεβ: "Και οι Ρώσοι φαβορί ήταν…"


Λεβ: «Και οι Ρώσοι φαβορί ήταν…»
Τον χαρακτηρισμό του φαβορί για την Γερμανία εν όψει του αυριανού προημιτελικού με την Ελλάδα, ο Γιόακιμ Λεβ δεν τον αρνήθηκε.

Ωστόσο, φρόντισε να… ρίξει τους τόνους επισημαίνοντας ότι οι παίκτες του οφείλουν να αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι καλύτεροι από τους Έλληνες και γι' αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποτιμήσουν τους διεθνείς του Φερνάντο Σάντος.


Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε αν η ομάδα του είναι τόσο μεγάλο φαβορί για το αυριανό ματς, όσο γράφεται στον γερμανικό και διεθνή Τύπο. «
Είμαστε φαβορί αλλά δεν μπορώ να πω ότι πάμε ως το μεγάλο, ακλόνητο φαβορί», απάντησε αρχικά ο Λεβ και πρόσθεσε:

«
Δεν μπορείς να πεις ότι επειδή μία ομάδα είναι φαβορί θα περάσει και στην επόμενη φάση. Και η Ρωσία φαβορί ήταν κόντρα στην Ελλάδα αλλά τελικά αποκλείστηκε. Εάν αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που υποστηρίζουμε και δείξουμε ότι όντως είμαστε καλύτεροι, τότε μπορούμε να κερδίσουμε. Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τι κάνει ο αντίπαλος, πρέπει εμείς να κάνουμε αυτό που μπορούμε. Αν το κάνουμε, πιστεύω ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα προκριθούν στην επόμενη φάση».

«
Η πορεία τους μέχρι σήμερα είναι πολύ καλή και δυνατή αμυντικά. Ανυπομονούμε για τον αγώνα. Η άποψή μου είναι πως θα έχουμε μία δύσκολη αναμέτρηση καθώς οι Έλληνες είναι πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι και δυνατοί στις αντεπιθέσεις. Έχουμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι και δεν θα τους υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση», είπε στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας.

Για τον Χούμελς:
«Έχει παίξει πολύ καλά κάνει αυτό που πρέπει να κάνει ένας αμυντικός και είναι πολύ καλός στο ρόλο του και είναι αποτελεσματικός στο ένας εναντίον ενός. Θα έλεγα πως τις τελευταίες εβδομάδες και τελευταίες ημέρες έχει βοηθήσει αρκετά στο να κάνουμε σωστή ανάπτυξη, καθώς έχει καλές μεταβιβάσεις. Αν αυτό το συγκρίνουμε με κάποιες καταστάσεις σε επίπεδο τακτικής, έχουμε τον έλεγχο όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια και έχει βοηθήσει την αμυντική μας λειτουργία».

Για τον Σβάινσταϊγκερ:
«Ο Σβάινσταϊγκερ θα παίξει αύριο. Χτες και προχθές δεν προπονήθηκε κανονικά, γιατί υπήρχε πρόβλημα με τον αστράγαλό του. Έκανε ατομικό πρόγραμμα για μία ώρα. Σήμερα θα προπονηθεί κανονικά. Οι Κεντίρα και Σβάινσταϊγκερ έχουν παίξει με μεγάλη αποτελεσματικότητα και έχουν πολύ καλή συνεργασία. Ο τρόπος που μπορούν να οργανώσουν το παιχνίδι, έχει αποδειχθεί καταλυτική για εμάς. Είναι σημαντικό να τους έχω στη διάθεσή μου. Ουσιαστικά μας εξασφαλίζουν την ισορροπία στην ομάδα και αυτό είναι σημαντικό για όλη τη διοργάνωση. Ο “Σβάινι” τρέχει πολύ και ο Κεντίρα τον καλύπτει με πολύ σωστό τρόπο».

Για τα σχόλια του Μέλερ:
«Έχω πει ότι δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα νέα. Δεν με απασχολεί η σχέση των Μέσων με την ομάδα. Έχουμε δει κάποια σχόλια για τον ενθουσιασμό στη χώρα μας. Αυτό είναι υπέροχο και μας δίνει κίνητρο για ακόμα περισσότερα. Ωστόσο, δεν λαμβάνουμε υπόψη όλες τις αναφορές που γίνονται. Μερικές φορές η κριτική είναι υπερβολική, αλλά εντός ομάδας όλοι γνωρίζουν πόσο καλοί είμαστε. Το βλέπουν και οι παίκτες ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η συγκέντρωσή μας είναι απόλυτη στο παιχνίδι και όχι στον Τύπο».

Για τον Καραγκούνη:
«Ο Καραγκούνης είναι ένας πολύ καλός παίκτης και είναι αυτός που δημιουργεί το παιχνίδι, σκοράρει και εκτελεί τα στημένα. Οι Έλληνες όμως, θα έχουν μία έλλειψη, αλλά σίγουρα οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές μπορούν να ενσωματωθούν στην ομάδα και θα θέλουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Έχουν μεγάλο κίνητρο. Είναι μία απώλεια, αλλά εμείς θα προετοιμαστούμε για τον αντικαταστάτη του που θα έχει τις δικές του ικανότητες».

Για την αναμέτρηση:
«Σίγουρα θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Έφτασαν εδώ και θα λέγαμε ότι έδωσαν τα πάντα και διέψευσαν τους πάντες. Είχανε πολύ καλή παρουσία. Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε αρκετές ευκαιρίες. Απέναντι στη Δανία είχαμε ευκαιρίες και δεν τις αξιοποιήσαμε. Πρέπει να έχουμε το δολοφονικό ένστικτο, γιατί είναι σαν να χτυπάμε πάνω σε ένα βράχο. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν μέχρι και εννέα παίκτες. Εμείς θα βρούμε τους τρόπους για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες.

Δεν πρόκειται να εκνευριστώ αν δεν νικάμε από νωρίς. Κάποιες φορές με ενοχλούν τα λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παίζουμε κάποιο προκριματικό που ο αντίπαλός μας είναι ανοιχτός. Ίσως απέναντι στην Αγγλία να πετύχαμε σκορ αρκετά το 2010 και να ανοίξαμε την άμυνά τους. Στο Euro όλες οι ομάδες αμύνονται καλύτερα. Υπάρχουν καταστάσεις με δέκα παίκτες γύρω από την περιοχή που δεν μπορείς να παίξεις κάθετα. Πρέπει να έχουμε υπομονή. Το ανοιχτό παιχνίδι που οι φίλαθλοι θαυμάζουν και τους αρέσει δύσκολα θα εμφανιστεί. Αυτό ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μηδέν και να παίξουν με αντεπιθέσεις. Θα είναι καλό να σκοράρουμε νωρίς
».

Για το αν το στιλ που αμύνεται η Εθνική ομάδα της Ελλάδας είναι ίδιο με αυτό της Τσέλσι:
«Θα έλεγα αυτό είναι παρατραβηγμένο να τη χαρακτηρίσουμε ως Τσέλσι. Δεν είναι έτσι. Οι Έλληνες παίζουν πολλά χρόνια με αυτό το στυλ. Ο προπονητής τους θέλει να συνδυάζει το αμυντικό παιχνίδι με το επιθετικό. Έχουν πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Ο Παπαδόπουλος είναι καλός παίκτης. Έτσι παίζουν και έπαιζαν. Το 2004 είχαν τον ίδιο τρόπο, Αξιοποιούν τις αντεπιθέσεις και με αυτό τον τρόπο σκοτώνουν τον αντίπαλό τους. Αυτό έγινε και με τη Ρωσία. Δεν μπορείς να τους ξεγράψεις. Είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Πάντα αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρουν και τους βλέπεις μπροστά σου. Δεν μπορούν να κάνουν επίθεση συνέχεια. Τους αρέσει ο αμυντικός τρόπος παιχνιδιού. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με την Τσέλσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: