Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς και σχηματίζει κυβέρνηση


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρέλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης  και αμέσως μετά ορκίστηκε πρωθυπουργός και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παραλαβή των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Στις 7 ο κ. Σαμαράς μαζί με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη θα συναντηθεί με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Ζανιά, ο οποίος αύριο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη συνεδρίαση του Eurogroup. Στη σύσκεψη συτή αναμένεται να παρευρίσκεται και ο Βασίλης Ράπανοςπου προωθείται για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών.

Ο διάλογος Παπούλια- Σαμαρά

Στο διάλογο που είχαν Κάρολος Παπούλιας και Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι απέδωσε ο μαραθώνιος των διαβουλεύσεων για να απαντήσε ο Αντώνης Σαμαράς οτι απέδωσε στη δεδηλωμένη για μια μακρόπνοη κυβέρνηση που θα δώσει ελπίδα και σταθερότητα στον τόπο.
Ο Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε και πάλι στον κ. Σαμαρά καλή επιτυχία γιατί, όπως είπε, είναι πολλά και δύσκολα τα προβλήματα και του παρέδωσε την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: