Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Καραγκούνης: Δύναμη μας, ο πόνος του λαού μας

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αποψινό προημιτελικό με την Γερμανία, ωστόσο έστειλε το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη στην βρετανική εφημερίδα "Sun":

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα


"Ο πόνος του ελληνικού λαού είναι η κινητήρια δύναμή μας. Μας εμπνέει. Βιώνουμε, επίσης, δυσκολίες, αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με τους συμπολίτες μας. Ωστόσο, είμαστε και εμείς απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εκείνους.

Οι φίλοι μου, οι περισσότεροι εκτός του ποδοσφαίρου, έχουν προβλήματα. Δεν είναι καλό να βλέπεις ανθρώπους να προσπαθούν τόσο πολύ, να μην έχουν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα στα παιδιά τους ή να μην είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες ή ακόμη να μην μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Τέτοιου είδους προβλήματα σε αγγίζουν και σου ραγίζουν την καρδιά. Δεν έχει σημασία αν υποφέρεις λιγότερο σε προσωπικό επίπεδο, όταν βλέπεις μία κατάσταση όπως αυτή. Αυτό μας επηρεάζει όλους σε όποια κατηγορία και αν ανήκουμε".


Για το "μήνυμα" που πήραν από τους Έλληνες πολίτες


"Θα βγούμε έξω για καφέ με τους φίλους ή την οικογένεια μας, ακόμη και στο σούπερ μάρκετ, ο απλός κόσμος μας έλεγαν να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να χαμογελάσουν τα πρόσωπά τους. Αισθανόμαστε πραγματικά ό,τι γίνεται στη χώρα μας και είναι πολύ δυνατό αυτό το συναίσθημα. Όταν επιστρέφεις την αγάπη που σου δίνεται είναι κάτι ονειρικό και μαγικό".


Για την επιθυμία των Ελλήνων οι παίκτες του Σάντος να κερδίσουν εκείνους του Γιόακιμ Λεβ


"Το θέμα δεν αφορά τη Μέρκελ ή τους Γερμανούς. Σίγουρα, οι Έλληνες είναι διψούν για μία νίκη σε αυτό το ματς, επειδή πρόκειται για τη Γερμανία. Ωστόσο, για εμάς δεν είναι έτσι. Για εμάς είναι μία δυνατότητα να διασκεδάσουμε και να περάσουμε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Δεν αναμειγνύουμε τα πολικά με το ποδόσφαιρο και η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη μέσα στο γήπεδο".



Δεν υπάρχουν σχόλια: