Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σάντος: Πιστέψτε το Έλληνες

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπεραμύνθηκε των επιλογών, ανέλυσε τι πήγε στραβά στα δύο πρώτα παιχνίδια και αφού χαρακτήρισε "τελικό" το παιχνίδι με την Ρωσία, τόνισε πως η πίστη όλων στην Εθνική ομάδα θα παίξει καθοριστικό ρόλο.


Ο Σάντος προσπάθησε να αναλύσει τι έγινε στα δύο πρώτα παιχνίδια: "Είναι πολύ παράδοξο αυτό που συμβαίνει... Είναι ανεξήγητο που δεν αρχίζουμε καλά. Συνήθως αυτό δεν μας συνέβαινε. Δεν είναι φυσιολογικό. Η προετοιμασία και στους δύο αγώνες ήταν σωστή, οι παίκτες είχαν τα κατάλληλα κίνητρα, αλλά και στους δύο αγώνες βρεθήκαμε να κυνηγάμε το σκορ.

Θα πω στους παίκτες μου να μην επαναληφθεί. Πιστεύω ότι ξέρουν και οι ίδιοι ότι δεν μπήκαν καλά. Πρόκειται για τελικό το ματς με τη Ρωσία και πιστεύω ότι οι ποδοσφαιριστές θα έχουν διάθεση και τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Η δική μου η πίστη είναι ίδια. Πιστεύω αυτή την ομάδα και έχω δικαιωθεί.

Εμείς προετοιμαστήκαμε επαρκώς στο αμυντικό κομμάτι και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Πάντα μετά το παιχνίδι όλες οι επίλογες είναι συζητήσιμες. Μετά από ήττες οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που δεν έχουν παίξει. Πάντα συμβαίνει αυτό. Το καταλαβαίνω. Ακόμα και οι ίδιοι οι προπονητές σκέφτονται τι θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Εχοντας δει και το βίντεο του παιχνιδιού είναι λογικό να σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν έβαζα αυτόν τον ποδοσφαιριστή αντί για τον άλλον.

Είναι λογικό αυτό. Μπορεί και να άλλαζα την ομάδα και το παιχνίδι να ξαναγινόταν και να χάναμε πάλι! Το χθεσινό παράδειγμα είναι ξεκάθαρο. Είδαμε μια ομάδα να παίζει πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και με τους Πολωνούς. Και αμυντικά και επιθετικά. Θεώρησα ότι με την προσθήκη του Φωτάκη τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα. Είναι σεβαστές οι απόψεις. Ο καθένας έχει την άποψή του για την ενδεκάδα. Το σέβομαι. Κάθε τι είναι συζητήσιμο.

Η κυκλοφορία μας ήταν καλή στον αγώνα με την Πολωνία. Στον αγώνα με την Τσεχία θα μπορούσαμε να το κάνουμε με καλύτερο τρόπο. Το 0-2 μας δυσκόλεψε πολύ γιατί οι Τσέχοι έκλεισαν τις γραμμές τους και κλείστηκαν. Δεν μπορούσαμε να περάσουμε κάθετες πάσες έχοντας δύο γκολ στην πλάτη.

Στα τελευταία 15-20 λεπτά του αγώνα με την Τσεχία χάσαμε την ξεκάθαρη σκέψη. Παίξαμε περισσότερο με καρδιά παρά με μυαλό. Περάσαμε με μεγάλες μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση, κάτι που δεν μας βοήθησε.

Ολοι μας έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Πρέπει να έχουμε την πίστη ότι όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν. Ας κάνουμε την αρχή με τη Ρωσία. Εγώ το πιστεύω. Αυτές τις δύσκολες στιγμές οι δυνατές ομάδες δείχνουν χαρακτήρα. Η ομάδα και οι παίκτες έχουν χαρακτήρα.

Εγώ δεν βρίσκομαι εδώ για να αμυνθώ. Να πω δηλαδή τι είπα στους παίκτες και τι δεν έκαναν αυτοί. Δεν είναι πράγματα που πρέπει να λέγονται σε μια συνέντευξη Τύπου. Τι είπα, δηλαδή, στους παίκτες.

Υπάρχει ένα πρόβλημα στην ποδοσφαιρική ταχύτητα. Στην ταχύτητα αντίδρασης και σκέψης. Είναι ένα πρόβλημα που έρχεται από πολύ πίσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία γιατί αφορά τη βάση του ποδοσφαιριστή. Το πως δηλαδή να αντιδρά γρήγορα όταν βρίσκεται σε κλειστούς χώρους με πολλούς αντιπάλους. Πάντα θα πρέπει να παίζουμε με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουμε σαν ομάδα. Πρέπει να παίζουμε όσο πιο κοντά γίνεται με τις γραμμές. Πρέπει να παίζουμε με βάση αυτών που μπορούμε. Τώρα έχουμε έναν σημαντικό αγώνα μπροστά μας. Πρέπει να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που μπορούμε. Ας το πιστέψουν όλοι. Εγώ το πιστεύω. Μπορούμε να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό".

Για το παιχνίδι με τη Ρωσία είπε: "Το Σάββατο κυνηγάμε ένα αποτέλεσμα, τη νίκη. Αντίθετα τη Ρωσία βολεύει και η ισοπαλία. Η Ρωσία δεν πρόκειται να αλλάξει πολύ τον τρόπο παιχνιδιού της γιατί έχει συνηθίσει να παίζει έτσι. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν ανάγκη να αλλάζουν τον τρόπο παιχνιδιού τους ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αγώνα.

H Ρωσία έχει πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι μόνο ο Τζαγκόεβ. Κάποιες αλλαγές θα γίνουν. Για να φρεσκαριστεί και η ομάδα και για να γίνουν αυτά που θέλω. Εχουμε μπροστά μας κάποιες προπονήσεις. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια και θα δούμε αν θα είναι επαρκώς φρέσκοι για να αγωνιστούν και στο τρίτο παιχνίδι".

Για την αλλαγή που ζήτησε ο Χαλκιάς στο παιχνίδι με την Τσεχία: "Ο ίδιος ο Χαλκιάς ζήτησε αλλαγή. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που ζήτησε να αποχωρήσει γιατί αισθάνθηκε ένα πόνο".

Αποκαλυπτικός, τέλος, ήταν για τον τραυματισμό του Φωτάκη: "Ο Φωτάκης ποτέ δεν είχε θλάση. Ηταν ένα χτύπημα που δέχθηκε στην προπόνηση. Θλάση σε εκείνο το σημείο είναι 2-3 μήνες έξω. Είδαμε ότι μπορεί να αγωνιστεί γιατί δεν ήταν τόσο σοβαρό. Η φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών ήταν αυτή που ήταν πάντα. Είναι μία ομάδα με δυνατά πνευμόνια. Δύο φορές βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο και αντιδράσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: