Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μία και… περνάει

Μία και… περνάει  
Το καλό της πρόσωπο (γιατί έχει τέτοιο αλλά το βγάζει για την ώρα μόνο όταν βρεθεί στο «καναβάτσο») χρειάζεται να δείξει η Εθνική ομάδα κόντρα στη Ρωσία για να προκριθεί στους «8» του Euro. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στο δικό του τελικό του 1ου ομίλου, μπορεί με μία απλή και… τίμια νίκη, όπως είναι το 1-0 για παράδειγμα, να σβήσει τα κακώς κείμενα των προηγούμενων αγώνων και να περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Για να συμβεί αυτό βέβαια, θα πρέπει Φερνάντο Σάντος και διεθνείς να εμφανιστούν σαφώς πιο διαβασμένοι σε σχέση με τα ματς απέναντι σε Πολωνία και Τσεχία και –φυσικά- να μπουν στο γήπεδο αποφασισμένοι να μην αδικήσουν ξανά τους εαυτούς τους.


Ως τώρα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει προδοθεί αποκλειστικά από δικά του λάθη και σίγουρα το να χρειάζεσαι νίκη κόντρα στο φαβορί του ομίλου δεν είναι και το πιο ευνοϊκό σενάριο του κόσμου. Όμως, το γεγονός ότι ακόμη και μετά από δύο τέτοια ματς οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στο όνειρο, σημαίνει πως ελπίδα υπάρχει.


Φυσικά για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί να αλλάξουν πολλά κυρίως σε νοοτροπία και ενδεχομένως σε πρόσωπα, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει ο Φερνάντο Σάντος.


Τα σενάρια


Εφόσον λοιπόν, νικήσουμε τους Ρώσους, θα ισοβαθμήσουμε με αυτούς και θα ευνοούμαστε λόγω καλύτερου αποτελέσματος στο μεταξύ μας παιχνίδι. Αν υπάρξει νικητής στο Πολωνία-Τσεχία, θα περάσουμε ως δεύτεροι στην επόμενη φάση. Αν το ματς λήξει ισόπαλο (κι εμείς έχουμε νικήσει τη Ρωσία) θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Ρωσίας-Ελλάδας-Τσεχίας. Και σ' αυτή την περίπτωση θα μένουν έξω οι Τσέχοι λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.


Η βαθμολογία του Α' ομίλου


Ρωσία 4 (5-2)

Τσεχία 3 (3-5)
Πολωνία 2 (2-2)
Ελλάδα 1 (2-3)

Τα ματς της 3ης αγωνιστικής


Ελλάδα-Ρωσία

Πολωνία-Τσεχία

Τα κριτήρια ισοβαθμίας


1ον: Τα μεταξύ τους ματς

2ον: H καλύτερη διαφορά τερμάτων
3ον: Η καλύτερη επίθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια: