Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανοίγει το μουσείο μνήμης 9/11 στη Νέα Υόρκη

Ανοίγει το μουσείο μνήμης 9/11 στη Νέα Υόρκη

Δεκατρία χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης, που συγκλόνησε όλο τον κόσμο, το πολυαναμενόμενο Μουσείο Μνήμης 9/11 θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 21 Μαϊου, ενώ η προπώληση των εισιτήριων έχει ήδη ξεκινήσει.


Η κύρια έκθεση του μουσείου, με τον τίτλο “In Memoriam", θα περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα, καθώς και αλλά αναμνηστικά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την κατάρρευση του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, καθώς και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτά τα γεγονότα και τις εργασίες αποκατάστασης που έγιναν μετά.



Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του μουσείου συγκεντρώνουν ακόμα σχετικό υλικό και καλούν όποιον έχει στην κατοχή του αντικείμενα ή στοιχεία, που συνδέονται με το θέμα να τα δωρίσει στη μόνιμη συλλογή του μουσείου.
Τα εισιτήρια για το σημείο μηδέν, όπως ονομάστηκε στη συνέχεια, η τοποθεσία που κατέρρευσαν οι δίδυμοι πύργοι είναι δωρεάν, αν και εκδίδονται για συγκεκριμένες ώρες. Για να κάνετε κράτηση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μπροστά σε 911memorial.org.



Εισιτήρια για το Μουσείο είναι επίσης διαθέσιμα στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση και η διάθεση του έχει ξεκινήσει από τις 26 Μαρτίου.
Οι τιμή είναι 24 δολάρια, ενώ για τις οικογένειες των θυμάτων και τους εργαζόμενους των ομάδων διάσωσης η είσοδος είναι δωρεάν. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους κάθε Τρίτη 17:00-20:00.



Από τις 15 έως τις 20 Μαΐου, το Μουσείο θα είναι ανοικτό όλο το εικοσιτετράωρο, και θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις για τις οικογένειες των θυμάτων, τους διασώστες και τους εργαζόμενους, ώστε να είναι οι πρώτοι που θα δουν από κοντά τα εκθέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: