Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ι.Βελέντζας: Το ταξίδι ξεκίνησε!

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησα ένα όμορφο ταξίδι, με μούτσο την ταπεινότητά μου και κάμποσους φίλους για αρχή. Μία όμορφη παρέα. Χωρίς τον καταστρεπτικό πολιτικό επαγγελματισμό.
Προβληματίσθηκα αρκετά πριν δεχθώ την τιμητική πρόταση (φίλε Κώστα σε ευχαριστώ!) και κατέληξα στο να ξεκινήσω.
Και τι λόγο είχες ρε Γιάννη να δεχθείς. Ερώτηση την οποία δέχθηκα πρώτα από τους δικούς μου ανθρώπους. Τους πολύ δικούς μου. Θα μπορούσα κύριοι να σας αραδιάσω ένα σωρό λόγους (πιστέψτε με είναι εύκολο).
Ο βασικός λόγος όμως είναι ένας. Το καράβι (την πατρίδα μας), το καίκι (την πόλη μας), τη βαρκούλα (το χωριό μας), …… οφείλουμε να το κρατήσουμε όρθιο μέχρι να το παραδώσουμε στα παιδιά μας, τα οποία έρχονται, φθάνει η ώρα τους. Τους το χρωστάμε.
Αυτό όμως για να συμβεί (να μην βουλιάξουμε) θα πρέπει να εφαρμόζουμε τα θεωρήματα (προτάσεις που έχουν αποδειχθεί). Έχει αποδειχθεί για παράδειγμα ότι ο εύκολος δρόμος (τα ψέματα) δεν οδηγούν πουθενά ή μάλλον οδηγούν κατευθείαν στο γκρεμό ή στο βυθό (διαλέγετε ανάλογα με το μέσον που γίνεται το ταξίδι!). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γνωμικό (το ψέμα έχει κοντά ποδάρια).

Επομένως πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια. Να πούμε αλήθειες, οι οποίες θα μας πληγώνουν, αλλά πιστέψτε με δεν γίνεται διαφορετικά. Μέχρι και θάλασσα θα μπορούσα να σας υποσχεθώ ότι θα σας φέρω, να σας τη δείξω και τρισδιάστατη, και να σας την κοστολογήσω, αλλά τι νόημα θα είχε?
Λέγοντας λοιπόν την αλήθεια το επόμενο που θα συμβεί (αυτόματα) θα είναι η αφύπνιση των δημοτών – πολιτών και η ενεργοποίησή τους, οι προτάσεις τους, οι δράσεις τους, οι προσπάθειές τους. Έτσι θα γίνει η αρχή, θα έχουμε δηλαδή εφόδια για να συνεχίσουμε το μακρινό ταξίδι. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο, θα συναντήσουμε φορτούνες, κύματα, αλλά ενωμένοι θα προχωρήσουμε και θα νικήσουμε. Θα φθάσουμε στο τέλος. Θα βρούμε και εμείς την Ιθάκη μας και μετά θα σταματήσουμε και θα κοιτάξουμε τα παιδιά μας κατάματα.
Εγώ κύριοι την υπέρβασή μου την έκανα. Παραμέρισα κόμματα, και συντεχνίες και ξεκίνησα με ηρεμία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, ειλικρίνεια, εκτιμώντας φίλους, σχέσεις, ικανούς ανθρώπους.
Μπορείτε πλέον να πάρετε εσείς το τιμόνι. Άλλωστε σας είπα εξαρχής ότι ξεκινώ από τη θέση του μούτσου.
Θα τα ξαναπούμε.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιωαννης Ιασ. Βελεντζας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΑΣ. ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 17 χρόνια γάμου και 20 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα : να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά" να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ " με το πληκτρολόγιο μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: