Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μπαλαρίνες: Πανέμορφοι...κύκνοι ποζάρουν στα πιο απίθανα σημεία των πόλεων

Μπαλαρίνες: Πανέμορφοι...κύκνοι ποζάρουν στα πιο απίθανα σημεία των πόλεων
Για τα δώδεκα τελευταία χρόνια, ο φωτογράφος Dane Shitagi, φωτογράφιζε μπαλαρίνες σε ασυνήθιστα μέρη του κόσμου, όπως σε καταρράκτη στη Χαβάη, σε σκάλα διαφυγής κτιρίου στο Τορόντο. Στο διάστημα αυτό τράβηξε πάνω από 1.000 φωτογραφίες, ιδιαίτερα χαριτωμένων μπαλαρινών, χτίζοντας το "Ballerina Concept", και ποζάροντας σε διάφορους εξωτερικούς χώρους.
Επιφορτισμένες με ρόλους που έπρεπε να παίξουν, μακιγιαρισμένες ή φορώντας κοστούμια, οι χορεύτριες πόζαραν με τα μαλλιά τους να ανεμίζουν, φορώντας τα ολόσωμα κορμάκια τους ή διάφορα φορέματα, προβάλλοντας την αβίαστη ισορροπία τους.

"Κάθε φωτογραφία είναι μια συλλογική εργασία του χορού, τόσο ως προς το κομμάτι της μόδας, όσο και ως προς το κομμάτι της φωτογραφίας, τα οποία βρέθηκαν ενάντια στο τοπίο της πόλης", λέει ο Shitagi.
Συνεργάστηκε με επαγγελματίες μπαλαρίνες, ορισμένες από τις οποίες έχουν ήδη αποσυρθεί, ενώ άλλες συμμετέχουν σε μερικούς από τους κορυφαίους φορείς του μπαλέτου, έχοντας κάνει περίπου σαράντα διαφορετικές φωτογραφήσεις μέσα σε ένα χρόνο με τις χορεύτριες.
Το "Ballerina Project" είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες, με φωτογραφίες χωρού. Μάλιστα, ο λογαριασμός στο instagram μετράει σήμερα περίπου 240.000 ακόλουθους, ενώ η σελίδα στο facebook έχει περίπου 800.000 θαυμαστές.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: