Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Από το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων και τον δήμο Αθηναίων τιμήθηκε η δήμαρχος Βέροιας

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δ. Αθηναίων, τιμήθηκε την Τρίτη 4 Μαρτίου από το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων (ΕΣΕ) και τον δήμο Αθηναίων η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

Η εκδήλωση έγινε ενόψει της Ημέρας της Γυναίκας, στο πλαίσιο δράσης του ΕΣΕ "Γυναίκα και Εξουσία" και αποσκοπούσε στην ανάδειξη των προσόντων και των ικανοτήτων που προσδιορίζουν την ποιότητα των γυναικών ως Δημάρχων και την επιτυχημένη ανταπόκριση τους στα καθήκοντα τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το ΕΣΕ έχει ιστορικό αγώνων πέραν των 100 ετών για την ισότητα, την ψήφο της γυναίκας και την προαγωγή της σε θέσεις εξουσίας.

Η τιμητική διάκριση αφορά τη σωστή διαχείριση ενός Δήμου ως αποτέλεσμα υπευθυνότητας, αποφασιστικότητας, ευαισθησίας και δημιουργικότητας, έννοιες που παρότι παραδοσιακά αποδίδονται στους άνδρες, αλλά είναι γένους θηλυκού συνυφασμένες με τη γυναικεία φύση. 

Όπως τονίσθηκε από τους διοργανωτές, η θητεία της δημάρχου Βέροιας, που χαρακτηρίστηκε από την υπερπήδηση των στερεότυπων και εμποδίων, αποδεικνύει τα παραπάνω και αποτελεί παράδειγμα τόσο για τις γυναίκες που επιθυμούν να διεκδικήσουν θέση εξουσίας όσο και για τους ψηφοφόρους.

Αποδεχόμενη με συγκίνηση την τιμητική διάκριση, η δήμαρχος εξέπληξε δυσάρεστα το κοινό της εκδήλωσης με την ανακοίνωση της απόφασης της να μη διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία Βέροιας και παρουσίασε καταχειροκροτούμενη τις βασικές προτεραιότητες, τους στόχους και τις πολιτικές που υλοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν στην 7χρονη θητεία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: