Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Στενοί συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου στο πλευρό του Τσίπρα!!!

Είπαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλύτερος μαθητής του Ανδρέα Παπανδρέου. Είπαμε ότι βλέπει τα DVD από τις ομιλίες του και κάνει διατριβή στην πολιτική πλατφόρμα με την οποία εκτόξευσε το ΠΑΣΟΚ από το 14% στην εξουσία.
Και φυσικά, το καλύτερο μάθημα του κ. Τσίπρα είναι ο λαϊκισμός και καλύτερο σύνθημά του το “Τσοβόλα δος τα όλα“. Όμως, όλα αυτά για να τα μάθεις χρειάζεσαι και τους αυθεντικούς Πασόκους, με τη διδασκαλία από απόσταση δουλειά δε γίνεται, κυβέρνηση δεν προκύπτει.
Γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να «προσλάβει» παλαιούς Πασόκους, με θητεία στα κέντρα αποφάσεων, δοκιμασμένοι στον πολιτικό στίβο και τις ίντριγκες και το κυριότερο, στελέχη που γνώρισαν την… πράσινη καμαρίλα και ξέρουν να λένε καλά ψέματα.


 
Με απλά λόγια, παλαιοπασόκοι μεταλαμπαδεύουν την πράσινη τεχνογνωσία στους… νεοσσούς του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνει κόμμα εξουσίας. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μερικοί από τους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα ήταν κάποτε τα… δεξιά χέρια του προφυλακισμένου για τις μίζες Ακη Τσιχατζόπουλου.
Για παράδειγμα ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην υφυπουργός Εργασίας και Υπουργός Αιγαίου, στενός συνεργάτης του Ακη. Αθόρυβα πριν τις εκλογές πέρασε στον ΣΥΡΙΖΑ αφού είχε αποχωρήσει πέρυσι από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Ανέλαβε την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπήκε την τελευταία στιγμή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας διότι έσκασε το σκάνδαλο του Τσοχατζόπουλου.
Ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έχει περάσει από παντού. Πανεπιστημιακός με αντιδικτατορική δράση, στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, βρέθηκε κοντά στο Γιώργο Παπανδρέου, έγινε μυστικοσύμβουλός του στο υπ. Εξωτερικών, πρόεδρος στο ΙΣΤΑΜΕ μέχρι που τα έσπασε μαζί του και αποχώρησε. Τελευταία, φέρεται να είναι ο σύμβουλος του κ. Τσίπρα σε θέματα οικονομικής πολιτικής.
Ο Ευάγγελος Χωραφάς ήταν συνεργάτης και σύμβουλος του Ακη επί χρόνια. Τελευταία είναι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα και τον συμβουλεύει σε θέματα πολιτικής και οργάνωσης.
Πολύ γνωστός Τσοχατζοπουλικός είναι ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο Γιώργος Ραυτόπουλος ο οποίος πρόσφατα προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Σπύρο Κότσια που διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Κι αυτός σύμβουλος του Αλέξη για το πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ… ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι ο Ραυτόπουλος είχε αποτελέσει στόχο της «17 Νοέμβρη».
Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Π. Κουρουμπλής, , υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ αφού πρώτα δημιούργησε την Ενωτική Κίνηση μαζί με τον Ν. Κοτζιά. Επανεξελέγη στις 6 Μαΐου με το κόμμα των πολλών συνιστωσών που απέκτησε και μια ακόμη, αυτή του Κουρουμπλή.
Στην παρέα των πρασίνων φαίνεται να βρίσκει στέγη και η Λούκα Κατσέλη. Στενή συνεργάτης του κ. Παπανδρέου φέρεται να είναι αυτή που εμπνεύστηκε το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Ως υπουργός δεν έκανε απολύτως τίποτε και η ανάπτυξη έμεινε στα χαρτιά. Συγκρούστηκε με τον πρώην πρωθυπουργό και αποχώρησε, δημιούργησε με τον Καστανίδη την Κοινωνική Συμφωνία, πάτωσε στις εκλογές και τώρα φαίνεται να παντρεύεται με τον Αλέξη Τσίπρα. Λεπτομέρεια. Ο σύζυγός της, Γεράσιμος Αρσένης (που τον θυμήθηκαν αυτόν;) ήταν η πρόταση του κ. Τσίπρα για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: