Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Χαλκιάς: "Εκπροσωπώ το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Αποστολή: Αποστόλης Λάμπος
 
Ο Κώστας Χαλκιάς ξεκαθάρισε πως δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του ενώ με αιχμηρό τρόπο απάντησε σε κάποια πράγματα που διάβασε για το πρόσωπό του.
Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να ανακοινώσει την αποστολή είχε ξεκαθαρίσει πως πρώτος στη λίστα του για την δύσκολη θέση του τερματοφύλακα ήταν ο Κώστας Χαλκιάς.
Ο διεθνής πορτιέρε μιλώντας στους έλληνες εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στην Αυστρία τόνισε το γεγονός ότι κάθε ποδοσφαιριστής είναι σημαντικός για την ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Κώστα Χαλκιά:   

     
-Σε ερώτηση που δέχθηκε ο Φερνάντο Σάντος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφορικά με το πρώτο όνομα τερματοφύλακα που έγραψε στη λίστα, είπε «Κώστας Χαλκιάς». Πώς σε κάνει να νοιώθεις αυτό;
«Κάθε παιδί που αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα προσπαθήσαμε για το καλύτερο, με βλέψεις τη συμμετοχή μας στην αποστολή για το Euro. Από εκεί και πέρα κάθε ποδοσφαιριστής μέσα από την καριέρα που έχει κάνει έχει ως προσωπικό στόχο την Εθνική ομάδα. Σίγουρα όταν ο προπονητής αναφέρεται έτσι σε μένα και στα υπόλοιπα παιδιά σημαίνει πολλά και σίγουρα εμείς θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τον ίδιο και την Εθνική ομάδα.
Θα ήθελα να πω κάτι για να μην παρεξηγηθούμε. Εμείς δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, αλλά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο. Κάθε επιτυχία που γίνεται δεν έχει αντίκρισμα μόνο σε μας, αλλά σε όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.
Θεωρώ ότι είναι λάθος αν σε κάποιον έχει περάσει από το μυαλό του να βάλει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από την Εθνική ομάδα. Όσα χρόνια αγωνίζομαι εγώ στην Εθνική ομάδα, είναι σημαντικό είτε αγωνίζομαι ένα, είτε αγωνίζομαι 90 λεπτά.
Από εκεί και πέρα όσοι είμαστε εδώ θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα από το προηγούμενο Euro. Είναι ήδη επιτυχία για μένα που προκριθήκαμε στην τελική φάση, αλλά ακόμα μεγαλύτερη θα είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση».
-Ρωσία, Πολωνία ή Τσεχία;
«Κάθε ομάδα έχει το δικό της τρόπο παιχνιδιού. Παίζουμε το πρώτο μας με τη διοργανώτρια χώρα στην έδρα της, η οποία θέλει κάτι θετικό για τους δικούς της λόγους για να προχωρήσει. Η Ρωσία είναι κατά την άποψή μου το φαβορί του ομίλου. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και την Τσεχία. Είναι μια πολύ καλή σχολή, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.
Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία. Προσωπικά όλα τα χρόνια, ακόμα και όταν ήμουν μικρός και έβλεπα την Εθνική ομάδα από την τηλεόραση ήμουν αισιόδοξος. Είμαι και τώρα αισιόδοξος και έχω εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές».
-Μπορούμε να περάσουμε;
«Πρέπει να κοιτάμε βήμα βήμα. Πρέπει να κοιτάξουμε το πρώτο παιχνίδι με την Πολωνία. Αυτό που ξεκινάμε εδώ, όπου πραγματοποιείται η προετοιμασία και τα δύο φιλικά παιχνίδια, είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω όλοι να είμαστε υγιείς και να είμαστε έτοιμοι 100%».
-Ξεκίνησε σκληρά η προετοιμασία πάντως από την πρώτη κιόλας μέρα.
«Το πρόβλημα ξεκινά από τα παιχνίδια των play offs. Περιμέναμε και ελπίζαμε ότι θα τελειώσουν νωρίτερα, οπότε θα υπήρχε και λίγος χρόνος ξεκούρασης. Θα υπήρχε, επίσης, περισσότερος χρόνος και για τον προπονητή για κάποια πράγματα που θέλει να μας κάνει. Μας πιέζει ο χρόνος. Θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα για τα οποία έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας και είναι λογικό να υπάρχει λίγη περισσότερη διάρκεια στην προπόνηση».
-Το «θαύμα» του 2004 μπορεί να επαναληφθεί;
«Εκεί έγινε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν πρέπει να μας βαραίνει αυτό με την κακή έννοια. Το θετικό είναι ότι πλέον η Εθνική ομάδα έχει γίνει από τότε μία υπολογίσιμη ομάδα και μπήκαν οι βάσεις ώστε να πάει και σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Μουντιάλ και το Euro».
-Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι μετά το τραυματισμό σου;
«Τώρα, δυστυχώς για κάποιους, είμαι καλά. Δεν αναφέρομαι σε συναδέλφους μου, ή συμπαίκτες μου. Αναφέρομαι σε κάποιους που βγήκανε χθες. Με πολύ μεγάλη πικρία διάβασα κάτι που έγραψε ένας συνάδελφος σας, το οποίο μάλιστα δεν υπέγραψε. Έλεγε ότι περιμένει να δει αν θα τραυματιστώ ή όχι για να δει τι θα κάνει ο προπονητής.
Δεν με πειράζει αν κάποιος γράψει για έναν ποδοσφαιριστή αν είναι καλός ή κακός και δεν κάνει. Από εκεί και πέρα, όμως, όταν μπαίνουμε σε θέματα υγείας, δεν νομίζω πως είναι σωστό. Είμαι καλά και όπως σας είπα και πριν εύχομαι όλοι μας να είμαστε υγιείς. Να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός. Όποιος αγωνιστεί για ένα λεπτό ή για 90' ή ακόμα και αν δεν αγωνιστεί, πραγματικά είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: