Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αγγελος Τόλκας: Δεν μισούμε αλλά και δεν ξεχνούμε

Η 19η Μαΐου είναι μέρα μνήμης και τιμής. Για αυτούς που πέρασαν δια πυρός και σιδήρου και άντεξαν, παρά τους διωγμούς, τις σφαγές και τον μεγάλο ξεριζωμό. Για τους  Πόντιους που χάθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες της παγκόσμιας ιστορίας.
Η γενοκτονία δεν αφορά μόνο τους Ποντίους. Όλοι οι Έλληνες σήμερα συνεχίζουμε να παλεύουμε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξουν ποτέ στο μέλλον κατατρεγμοί, ολοκαυτώματα, χαμένες πατρίδες. Να διεθνοποιήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στην ιστορία, να δικαιώσουμε τον ποντιακό ελληνισμό.
Το μήνυμα του αγώνα των Ποντίων είναι επίκαιρο όσο ποτέ για την Ελλάδα που περνά σήμερα τη δική της κρίση. Οι Πόντιοι, μέσα από δυσκολιες, μέσα από ακόμη πιο αντίξοες συνθήκες αγωνίστηκαν, πάλεψαν, προόδευσαν και βοήθησαν τον τόπο. Έχτισαν νέες πατρίδες, δημιουργούν και διαπρέπουν. Σήμερα περισσότερο από ποτέ ο αγώνας των ποντίων προγόνων μας αλλά και των άξιων συνεχιστών τους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πίστης, δυναμικότητας και δημιουργίας. Η γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί για το έθνος μας μια πραγματικότητα που δεν πρέπει να λησμονούμε. Είναι ευθύνη μας, ιδίως σήμερα, να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορία. Είναι ευθύνη μας επίσης να αγωνιστούμε ώστε να αποφύγουμε νέες τραγωδίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: