Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μήπως και ο Ομπάμα βασανίζει τους μαύρους Αλέξη;

του Θέμου  Αναστασιάδη

Το ‘παμε ότι η απώλεια αίσθησης του μέτρου και η πολιτική αλαζονεία που επιδεικνύουν απ’ τις εκλογές και μετά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα γύριζαν μπούμερανγκ. Μια αίσθηση του πως επιστρέφει και σε χτυπάει το φονικό αυτό όπλο θα ‘χει πάρει ήδη κι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπέπεσε σε βαρύτατο πολιτικό σφάλμα κατά την περιοδεία του στην Ευρώπη. Και μάλιστα τριπλό α) Προκάλεσε μέσα στην Γαλλία τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ολάντ, με την μειωτική γι’ αυτόν παράφραση «Ολαντρέου» κάτι που χρησιμοποιούσε προεκλογικά εκεί ο Σαρκοζί! Ούτε καν οι σοσαλκομουνιστές του 10% που φιλοξενούσαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 





Χτύπησε δηλαδή και τον νέο σύμμαχο στον οποίο αποβλέπει η Ελλάδα, και το πρόσωπο που ο ίδιος επικαλείται για να δείξει αν υπάρχει στροφή στην Ευρώπη, και τον θεσμό της Προεδρίας που εκεί τον σέβονται β) Με τις δηλώσεις του ο Α. Τσίπρας έκανε προφανή παρέμβαση στα εσωτερικά της Γαλλίας υποδεικνύοντας του (του… Ολαντ!) να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Όμως όταν οι Ευρωπαίοι κάνουν υποδείξεις για την δική μας εγχώρια πολιτική «χτυπιόμαστε» ότι επιχειρούν παρέμβαση! Διπλό το ατύχημα γ) Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο Αλέξης, έδειξε συμπεριφορά πολιτικού «μικρομέγαλου» που δεν έχει συναίσθηση σε ποιους απευθύνεται, λες κι ήταν σε πάνελ με κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους εν Ελλάδι.


Στην καλύτερη περίπτωση οι ξένοι είδαν ένα «αυθάδη Έλληνα» που τους προκαλεί, ενώ ζητάει και βοήθεια, και στην χειρότερη ένα επικίνδυνο όπως τον χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ ακραίο αριστεριστή και ανεύθυνο δημαγωγό. Αρα δεν έκανε καλό ούτε στον εαυτό του, ούτε πολύ περισσότερο στην χώρα μας κουνώντας το δάχτυλο σε Παρίσι και Βερολίνο σε Ολάντ και Μέρκελ… Πάλι καλά που δεν πάει και Αμερική γιατί μπορεί και να ‘λέγε στον Ομπάμα ότι βασανίζει τους μαύρους.


Απ’ το ένα άκρο δηλαδή, την «δουλοπρεπή» στάση που έδειχναν να έχουν οι Έλληνες «μνημονιακοί» προς την Ε.Ε και στην ηγεσία της, (θέλοντας και μη…) φθάσαμε στο άλλο. Στην άνευ λόγου έπαρση, πρόκληση, και ένα «πολιτικό εξυπνακισμό» που ναι εκτός τόπου και χρόνου παντού, και θέτει σοβαρότατα ερωτηματικά για την κυβερνησιμότητα της Αριστεράς εν γένει. Αν με 17% προκαλούν όλη την Ε.Ε., αν κάνουν κυβέρνηση τι θα σκεφθούν; Μπας και μετά το δημοψήφισμα για το ευρώ που ξεφούρνισαν χθες, ζητήσουν και την έκθεση Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης του Σοιμπλέ;


Με τέτοια απίστευτα λάθη που έκανε ο Τσίπρας εκτός Ελλάδος, θα ‘ναι καλύτερο για όλους μας, να βρει μόλις επιστρέψει λίγο χρόνο για αυτοκριτική, γιατί μάλλον η υπερπροβολή τον έκανε να χάσει το «μέτρο». Είχε την μπάλα μόνος του σε άδειο γήπεδο, κι ενώ όλοι περίμεναν τι θα πει και τι θα κάνει, άρχισε τις τρίπλες, πάτησε το τόπι κι έπεσε κάτω.


Ηδη έδωσε την αίσθηση ότι ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ για να κυβερνήσει δεν θα ‘χει κανένα σύμμαχο σ’ όλη την Ευρώπη! ΚΑΝΕΝΑ! Είναι έξυπνο αυτό Αλέξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: