Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Μπροστά η ΝΔ σε νεα δημοσκόπηση! - Αύξηση ποσοστού για το ΠΑΣΟΚ

 

- Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας Marc και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha
- Μεγάλη πτώση δείχνει για Ντόρα Μπακογιάννη και Γιώργο Καρατζαφέρη
- Χάνει έδαφος στη δημοσκόπηση και το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
- Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μπαίνει στη Βουλή και πάλι η Χρυσή Αυγή

 

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την οριστικοποίηση της απόφασης για νέα προσφυγή σε εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,1% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%.


Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης ανεβάζει τα ποσοστά του, συγκεντρώνει το 13,2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που κινούνται πτωτικά συγκεντρώνουν το 7,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 5,6% και το ΚΚΕ – που επίσης εμφανίζει κάμψη της δύναμής του - με 5,1%.


Τελευταίο κόμμα αλλά εντός Βουλής είναι, σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή η οποία συγκεντρώνει το 4,3%, με σαφή υποχώρηση της απήχησής της. Εκτός Βουλής μένουν και πάλι όλα τα μικρότερα κόμματα.


Με αναγωγές των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου, η εταιρεία εκτιμά ότι η ΝΔ θα συγκεντρώσει 26%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ 14,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,3%, το ΚΚΕ 5,8% και η Χρυσή Αυγή 4,8%.


Η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου εμφανίζεται με ποσοστό 2%

Δεν υπάρχουν σχόλια: