Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Προγράμματα για καταχώρηση αποδείξεων για την Εφορία 2010


Ένα χωρίς προηγούμενο κυνήγι αποδείξεων έχει ξεκινήσει από τους Έλληνες χωρίς, όμως, ακόμα να έχουν διασαφηνιστεί οι λεπτομέρειες για το ποιες από αυτές θα γίνονται δεκτές στις εφορίες. Το μόνο που ακούγεται έντονα είναι το γεγονός ότι αυτές που δεν θα έχουν καμία επίπτωση στο αφορολόγητο ποσό θα είναι οι αποδείξεις πληρωμής των λογαριασμών ΔΕΚΟ. Ωσπου, λοιπόν, να γίνει γνωστό το νομοσχέδιο και να γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες καλό θα είναι να ζητάμε και να διατηρούμε ΌΛΕΣ τις αποδείξεις από ΟΛΕΣ τις αγορές που θα κάνουμε απο ‘δω και πέρα.
Αυτό που επίσης ακούγεται έντονα είναι η υποχρέωση καταγραφής, σε νέο έντυπο της εφορίας, των στοιχείων που εμφανίζονται πάνω σε μία απόδειξη: Το ΑΦΜ, η ΔΟΥ, η επωνυμία, η διεύθυνση και φυσικά το ποσόν που δαπανήθηκε. Για να μην βρεθείτε με εκατοντάδες αποδείξεις μπερδεμένες μέσα σε έναν τεράστιο φάκελο που θα πρέπει να καταγραφούν την τελευταία στιγμή καλό είναι να μεριμνήσετε και να καταγράφετε καθημερινά αυτές που πέφτουν στα χέρια σας. Το
akouseto.gr, το καλύτερο ελληνικό blog της Ελλάδας δημιούργησε και προσφέρει εντελώς δωρεάν ένα αρχείο Excel το οποίο θα κάνει την καταγραφή ευκολότερη ακόμα και για τον ποιο ηλίθιο. Κατεβάστε το από εδώ και αρχίστε αμέσως να το συμπληρώνετε. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να την εκφράσετε και αμέσως θα λάβετε την απάντηση από κάποιον εθελοντή (χωρίς μισθό και ΙΚΑ) συνεργάτη μας.



................................


Ένα απλό, εύχρηστο πρόγραμμα για καταχώρiση και οργάνωση των αποδείξεών σας είναι διαθέσιμο
Η Εφαρμογή Διαχείρισης Αποδείξεων αποτελεί την λύση στο πρόβλημα της καταγραφής των αποδείξεων που σας προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ η Noetron SA.
Καταχωρείστε ΕΥΚΟΛΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ τις αποδείξεις των οικονομικών σας συναλλαγών που θα χρειαστεί να υποβάλλετε μαζί με τη φορολογική σας δήλωση, για το Οικονομικό έτος 2010.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταχωρείτε στην εφαρμογή τα στοιχεία των αποδείξεων που συλλέγετε. Απλά εκτυπώνετε την λίστα και την επισυνάπτετε στη φορολογική σας δήλωση!
Έκδοση Windows
Γενική έκδοση (απαιτεί java)
Σε αντίθετη περίπτωση εγκαταστήστε την java από
εδώ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τη χρήση της εφαρμογής μπορείτε να κατεβάσετε το "Εγχειρίδιο Χρήσης"


3 σχόλια:

My-money.gr είπε...

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να κρατάς τι λίστα με τις αποδείξεις σου on-line στο site My-Money.gr. Είναι πολύ απλό, ανώνυμο και δωρεάν. Aξίζει να το δείτε.

Ένα άλλο σημαντικό είναι ότι έχει αυτόματο έλεγχο του ΑΦΜ την ώρα που γράφεις και αν η επωνυμία είναι ήδη καταχωρημένη την περνάει αυτόματα.

Τέλος αν θέλεις κατεβάζεις και ότι έχεις περάσει σε excel (.xls και .csv) ή σε μορφή κειμένου (.txt) για να τα έχεις και στο PC σου.

Για μένα τα πλεονεκτήματα του να κρατάς και να διαχειρίζεσαι τις αποδείξεις σου on-line αντί για κάποιο πρόγραμμα είναι πολλά:
1. Μπορείς να έχεις πρόσβαση από οπουδήποτε, από το σπίτι, το γραφείο και εσύ και η γυναίκα σου
2. Είναι πολύ πιο ασφαλές αν σου γίνει κανένας "έλεγχος" από οποιονδήποτε.
3. Δεν έχεις προβλήματα χάλασε ο υπολογιστής μου, ο σκληρός δίσκος ή το πρόγραμμα.
4. Παίρνεις και ένα backup σε excel όποτε θέλεις και είσαι απόλυτα σίγουρος
5. Όποιες αναβαθμίσεις ή αλλαγές στη φορολογία τις περνάνε αυτοί κατευθείαν και σε δεν έχεις να βρίσκεις ή να κάνεις install και upgrade σε τίποτα...

Πάντως ρίξτε μια ματιά στο My-Money.gr.

Ανώνυμος είπε...

επίσεις υπάρχει και το eΑποδείξεις
http://eapodiksis.blogspot.com/
είναι δωρεάν, portable και υπολογίζει αυτόματα τον φόρο

Ανώνυμος είπε...

Για δείτε και το InvoiceX.
Είναι νέο πρόγραμμα αλλά έχει πολλές δυαντότητες.

http://www.cybernate.gr/