Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αντ.Τσιάρας "το... εργασιακό καθεστώς της ΔΕΥΑΒ με οδήγησε σε παραίτηση"

Κάτι δεν πάει καλά στη ΔΕΥΑΒ και αυτό το κάτι οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αντώνη Τσιάρα ο οποίος το αποφάσισε την παρούσα στιγμή για να δώσει χρονικό περιθώριο στη Δημοτική αρχή να ορίσει τον αντικαταστάτη του. Μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Τύπος Fm 99,7 "Επί Τύπου και τόπου" για το θέμα και ερωτηθείς εάν η παραίτησή του είναι θέμα χρόνου σε σχέση και με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ή συμβαίνει κάτι που τον "υποχρέωσε να παραιτηθεί" μας είπε:
Χρόνο εύρισκα όπως εύρισκα εδώ και τρία χρόνια αλλά κάποια πράγματα δεν είναι τόσο καλά…
-Ποια πράγματα δηλαδή;
Είδα κάποια ζητήματα που συσσωρεύτηκαν με τα χρόνια και απογοητεύτηκα διότι κατάλαβα ότι δεν μπορούν να λυθούν. Επίσης υπήρξαν και κάποια θέματα της Δημοτικής Ομάδας σχετικά με τις αποζημιώσεις που με στενοχωρούσαν συνεχώς και τελευταία όλο και πιο πολύ.
-Θα μπορούσατε να γίνετε πιο σαφής; Υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της επιχείρησης;
Η ΔΕΥΑΒ είναι σε πολύ καλό δρόμο, σε πολλά θέματα. Κάποια άλλα όμως, δυστυχώς, δεν μπορούν να αλλάξουν, είναι στη νοοτροπία του κόσμου, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν και στενοχωριέμαι γι’ αυτό.
-Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε περισσότερο αυτό;
Αφορά τα εργασιακά πώς βλέπει ο καθένας το οικονομικό ζήτημα, το πρόβλημα της κρίσης και πώς οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε λίγο παραπάνω.
-Έχει να κάνει με μισθούς υπαλλήλων, με την απόδοσή τους ή με το κατά πόσο αντιστοιχεί η εργασία τους στο μισθό τους;
Ακριβώς… Και με αιτήματα για αυξήσεις, για επιδόματα… τα οποία θεωρώ ότι πολλά από αυτά ήταν εντελώς άκαιρα. Και άλλα υπηρεσιακά ζητήματα για τα οποία υπήρχαν και άλλοι οι οποίοι έπρεπε να έχουν άποψη και… Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να είμαστε στις αποφάσεις μας, όπως έπρεπε.
-Η αλήθεια είναι ότι αυτά τείνουν να γίνουν χρόνια προβλήματα, μήπως θα έπρεπε να μείνετε και το παλέψετε αυτό το θέμα για να λυθεί κάποια στιγμή;
Νομίζω ότι η ΔΕΥΑΒ με την κατάσταση την οποία έχει εδώ και χρόνια δύσκολα θα αλλάξει
-Υπάρχει δηλαδή μια νοοτροπία που έχει παγιωθεί;
Ναι. Νομίζω ότι υπάρχει ένα καθεστώς στη ΔΕΥΑΒ… Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας π.χ. είναι υπάλληλος της ΔΕΥΑΒ. Αντιλαμβάνεστε…
-Σκοπεύετε να δώσετε δημόσια κάποιες εξηγήσεις και να αναφερθείτε αναλυτικότερα σ’ αυτή την καθεστωτική νοοτροπία, όπως την χαρακτηρίζετε;
Ναι βέβαια, μέσα στην εβδομάδα σκοπεύω να δώσω συνέντευξη Τύπου…
...
ΠΗΓΗ:http://www.laosver.gr/news/local/23268.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: