Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Τροχαίο ατύχημα στη Νάουσα

Κι άλλο τροχαίο, ευτυχώς δίχως νεκρούς, είχαμε το πρωί της Πέμπτης στον δρόμο ΣΣ Νάουσας – Νάουσα ή αλλιώς "Κουλούκι", όπως το ονομάζουν όλοι οι Ναουσαίοι. Ο δρόμος τείνει να εξελιχθεί σε "καρμανιόλα" αφου τα τελευταία χρόνια τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν είναι δεκάδες, δυστυχώς με αρκετούς νεκρούς.
Τα αίτια των τροχαίων είναι συγκεκριμένα. Από την μία ο δρόμος είναι αρκετά ανοικτός (δυο λωρίδες όταν ανεβαίνεις προς Νάουσα και μια μεγάλη όταν κατεβαίνεις προς την διασταύρωση του Κοπανού), δίχως όμως διαχωριστική νησίδα. Αποτέλεσμα είναι οι περισσότεροι οδηγοί να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, να προσπαθούν να προσπεράσουν κάποιον πιο "αργό" οδηγό και να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.
Δεν γνωρίζουμε αν είναι εφικτή η τοποθέτηση διαχωριστικής λωρίδας (στηθαίου) σ ένα επαρχιακό δρόμο, αλλά από την άλλη η νοοτροπία του έλληνα οδηγού είναι καταστροφική. Για ποιο λόγο να αναπτύξεις μεγάλη ταχύτητα λίγα χιλιόμετρα πριν την είσοδο μιας πόλης (αναφερόμαστε σε ταχύτητες αρκετά πάνω από 100 χλμ την ώρα). Οι αρμόδιοι πρέπει να εξετάσουν λύσεις όσον αφορά την μείωση των ατυχημάτων στον συγκριμένο δρόμο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας οδηγός ήταν 80 χρόνων και ο άλλος 83... χωρίς άλλα σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: