Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αναμνήσεις... από το Γιάννη Ντισέλια


"Αγαπητέ φίλε διευθυντή,

Στη φωτογραφία που σου στέλνω θα θυμηθείς μερικές φάτσες, που ήταν και δικοί σου φίλοι, να ποζάρουν μπροστά από το σιντριβάνι στην πλατεία στο Σέλι πριν 43 χρόνια.
Μερικοί δεν πιστεύουν ότι είχαμε ένα καλλιτέχνημα στο χωριό χειροποίητο φτιαγμένο με πορόπετρα από τον σχωρεμενο τον Παναγιώτη τον Πιτούλια τον πατέρα του υδραυλικού του Πέτρου.
Η φωτογραφία δείχνει την κατεύθυνση προς την γκρουάπα του Γκιζάρη, αριστερά το μαγεργειό του Δημητράκη Τσιαπάρα, πιο πάνω το παλιό τοιχίο του Γούλα του Βέρου, μετά το σκαμμένο όπου τώρα ο Μπούθας ο Πέτρος , ο δρόμος για την γκρουάπα και δεξιά το παλιό σπίτι του Παπαγιάννη του Στέργιου με κατεύθυνση προς Βέροια.
Η παρέα είναι όλη εν ζωή και ξεκινά από αριστερά: Ο Γιώργος ο Μπαρμπαρούσης (ο μανάβης), ο Γιαννάκης ο Ζάννος (επιπλοποιός), ο Στέργιος ο Γκαλαϊτσης, ο Ζαμάνης ο Γιάννης (καθηγητής ΤΕΙ), ο Βουζούκος ο Στράτος (επιχειρηματίας), ο Παπαδημητρίου ο Τακίτσας (Υπάλ.Δήμου Βέροιας), ο Βλαζάκης ο Στέφανος (επιχειρηματίας), ο Μπαρμπαρούσης ο Γιάννης (έμπορος), ο Φύκατας ο Αντώνης (μετανάστης στη Δυτ.Γερμανία), ο Μιχάλης ο Ζάννος (επιπλάς) και ο Μπέκας ο Γιώργος (έμπορος).
Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα τα συναισθήματα σου αλλά πιστεύω ότι πολλοί θα χαρούν και μετά θα λυπηθούν για το ωραίο μας σιντριβάνι, που όντως υπήρχε!!!. Έπεται συνέχεια εις ετέραν ημέραν.

Να σας έχει καλά ο Θεός.

Γιάννης Ντισέλιας
εφημερίδα ΛΑΟΣ 30/8/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: