Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Για το Σέλι... Επιστολές στο "Λαό"


Επιστολές στο "Λαό"

Κύριε Διευθυντά

Για άλλη μια φορά είδαμε στο Σέλι να διοργανώνεται μια εκδήλωση, για την Καθαρά Δευτέρα αυτή τη φορά, από μια ομάδα κατοίκων του χωριού, "οι ξεσιλόγιαστοι", που ούτε καν σύλλογος δεν είναι, αλλά που τίποτα δεν τους εμποδίζει ν' αγαπούν τον τόπο τους και να τον χαίρονται σε κάθε ευκαιρία.
Μπράβο λοιπόν και γι' αυτήν την εκδήλωση, αλλά εύλογα απορούν πολλοί κάτοικοι αυτού του χωριού, που ταυτόχρονα φέρει και τον τίτλο του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου, αν υπάρχουν κάποιοι πολιτιστικοί ή τουριστικοί σύλλογοι, που θα μπορούσαν να κάνουν κάποια πράγματα παραπάνω, όπως και τα τοπικά συμβούλια, ή απλώς υπάρχουν για να φέρουν τους τίτλους, να κάνουν κάποιους χορούς, να μαζεύουν χρήματα - για ποιους σκοπούς άραγε -, όταν οι εκδηλώσεις από την πλευρά τους είναι τόσο λίγες και περιορίζονται κυρίως στο 15Αύγουστο.
Κάποιοι όταν έχουν εκλογές δηλώνουν κουρασμένοι από την προσφορά τους σ' αυτόν τον τόπο, αλλά παρ' όλα αυτά, συγκεντρώνουν ψηφοφόρους φοβούμενοι μην χάσουν την εξουσία.
Για ποιο λόγο άραγε; Μήπως γιατί προστατεύουν την παράδοση που οι ίδιοι δημιούργησαν;
Μήπως είναι καιρός να μπουν μπροστά κάποιοι νέοι άνθρωποι, με ιδέες και όνειρα γι' αυτό το χωριό, με τις τόσες δυνατότητες και να το πάνε ένα βήμα μπροστά, έτσι ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες και προϋποθέσεις τέτοιες, που να θέλγουν και τους νέους του τόπου αυτού, να τους δώσουν κίνητρα να θέλουν να μένουν και να δημιουργούν δικά τους πράγματα, στο χώρο τους, και όχι να το απαρνιούνται, γιατί η οπισθοδρομικότητα κάποιων τους διώχνει και λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε τι νέο , κάθε τι δημιουργικό κάθε τι παραγωγικό.
Ίσως τώρα που το Σέλι ανήκει στο Δήμο Βέροιας, θα πρέπει και οι τοπικοί άρχοντες να συμβάλλουν στην αναβάθμισή του, την πολιτιστική και πολιτισμική, που θα φέρει κόσμο στο χωριό, σε πείσμα κάποιων, που πιστεύουν ότι το Σέλι τους ανήκει από... κληρονομία.

Με εκτίμηση
Γιώτα Βλαχοπούλου - Μητριτώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: