Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Γιάννης Ακριβόπουλος: Απόψεις για το καλό της πόλης

Θα γίνει σιγά - σιγά εμφανές στον πολύ κόσμο και στους αιρετούς, ότι οι πόλεις για να επιβιώσουν και να ανθίσουν θα πρέπει να οργανωθούν ως πόλεις-κράτη κατά τα αρχαϊκά πρότυπα εκτός της άμυνας.
Αυτή είναι και η πεμπτουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κάτι βέβαια που δεν θέλει η κεντρική διοίκηση ειδικά στην Ελλάδα για πολλούς λόγους...
Κάτι που ισχύει, άσχετα αν δεν ακούγεται, σε πολλές προηγμένες πόλεις του εξωτερικού.
Πόλεις απεξαρτημένες από την κεντρική εξουσία είτε εγχώρια είτε ευρωπαϊκή (βλ. κοινοτικές χρηματοδοτήσεις) που ολοένα θα μειώνει τα κονδύλια, τις επιχορηγήσεις και το προσωπικό...

Πόλεις με καθαρά δική τους οικονομική, ενεργειακή (φωτοβολταϊκά πάρκα, ενέργεια από σκουπίδια, μικρά υδροηλεκτρικά, αιολική παραγωγή, γεωθερμία) και περιβαλλοντική ανάπτυξη ακόμα και εκπαίδευση.
Πόλεις στηριγμένες από τους δημότες τους, τοπικές αυτοδιοικήσεις στηριγμένες στους δικούς τους πόρους αφιερωμένες στην ευημερία των ίδιων τους των δημοτών.
Αν δεν γίνει κάποτε αυτό, όλο και θα μειώνεται το συνολικό επίπεδό τους με άμεσο αντίκτυπο τη δυσπραγία, την κακομοιριά, τη μιζέρια, την ανεργία, την υποβάθμιση της ζωής και των περιουσιών των δημοτών.
Διότι απλά σε μια πόλη που ολοένα φθίνει, θα απαξιώνονται και οι ιδιωτικές περιουσίες ενώ οι απώλειες σε έμψυχο δυναμικό εν καιρώ θα είναι τεράστιες λόγω εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Είμαι άνθρωπος της αγοράς.
Η αγορά δεν είναι μόνο εμπόριο και υπηρεσίες.
Είναι ένας ζωντανός οργανισμός.
Είναι ένας χώρος που έχει καθημερινή τριβή με τους δημότες.
Έχει καθημερινές συζητήσεις, ανταλλαγή απόψεων, προτάσεις, ιδέες, προβλήματα και λύσεις.
Είναι ένας χώρος αναφοράς της πόλης.
Είναι ένας χώρος που έχει νοιώσει στο πετσί του την κρίση που περνάμε.
Υπάρχουν τέσσερις λέξεις κλειδιά για τους ανθρώπους της αγοράς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες αλλά και εν γένει για όλους τους Δημότες:
Συλλογικότητα, συμμετοχή, συνεργασία, σεμνότητα.
Μόνο έτσι θα πάει καλύτερα η πόλη, θα ανθίσει και έτσι θα αφήσουμε μια παρακαταθήκη στα παιδιά μας.

Ευχαριστώ.
Ακριβόπουλος Δαμ. Γιάννης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με τον Κ. Καραπαναγιωτίδη.
 ------------------------------------------------------------------------------------------


Βιογραφικό σημείωμα του

Ιωάννη Δαμ. Ακριβόπουλου


Γεννήθηκα στη Βέροια τον Μάρτιο του 1967.
Από το 2001 κατοικώ στη Ράχη Βέροιας.

Πατέρας μου είναι ο Δαμιανός Ακριβόπουλος (Μπέμπης)  πόντιος στην καταγωγή, γνωστός καταστηματάρχης της πόλης επί τέσσερις δεκαετίες.
Μάλιστα ασχολήθηκε με τα κοινά όντας κοινοτάρχης της Ράχης επί δύο συνεχόμενες τετραετίες. Το ίδιο και ο πατέρας του και παππούς μου.
Η μητέρα μου είναι η Μαρία Ακριβοπούλου (Μαρικούλα) βλάχα από το Σέλι, συνοδοιπόρος του πατέρα μου όλα αυτά τα χρόνια.
Είμαι παντρεμένος με την Μαρίνα Βασιλειάδου από την ακριτική Αλεξανδρούπολη.
Έχω δύο γιους τον Δαμιανό μαθητή της Γ’ Λυκείου και μουσικό και τον μικρό Πέτρο μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού.

Είμαι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ.

Υπηρέτησα στην Πολεμική Αεροπορία . Αρχικά στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Τρίπολης, πρώτη μετάθεση στην 129 Πτέρυγα Υποστήριξης του Ελληνικού και τέλος στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας.

Όλα αυτά τα χρόνια εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας αξεσουάρ μόδας και ειδών ταξιδιού στο κέντρο της πόλης.
Υπήρξε εμβόλιμα και για τέσσερα χρόνια, εργασία σε γνωστή πολυεθνική ως τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Τα χόμπι μου είναι πολλά και διαφορετικά αν και πλέον ο ελεύθερος χρόνος όλο και λιγοστεύει. Το ψάρεμα και η φύση πάντα με γοητεύουν, ο εθελοντισμός ώστε πολλά όμορφα  μέρη της να παραμένουν καθαρά, το ποδήλατο, το σκι, οι ηλεκτρονικές κατασκευές, οι Η/Υ.
Είμαι φανατικός μουσικόφιλος με σημαντική δισκοθήκη.
Μάλιστα διετέλεσα για αρκετά  χρόνια διαχειριστής (administrator) δικτυακού φόρουμ μουσικής και τεχνολογίας το οποίο έχει πάνω από 10,000 μέλη (AV CLUB).

Από το 2011-12 άρχισα να ασχολούμαι εξωθεσμικά με τα κοινά μη συμφωνώντας και μη κατανοώντας την ορθότητα πολλών δράσεων που γινόταν στην πόλη, παράλληλα  όμως κάνοντας προτάσεις και υποδείξεις σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τους δημότες.
Φυσικά υπήρξαν και υπάρχουν  συνεργασίες, τριβή και ανταλλαγή απόψεων με πολλούς συνδημότες που έχουν παρόμοιες ανησυχίες ώστε να πετύχουμε κάτι καλύτερο προς όφελος της Βέροιας.
Επίσης υπήρξαν και υπάρχουν διαδικτυακές και έντυπες παρεμβάσεις με την μορφή άρθρων, σχολίων και επιστολών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά αξιόλογες απόψεις και αξιόλογος άνθρωπος που αξίζει να του δοθεί η δυνατότητα να προσπαθήσει να κάνει πράξη τα λόγια του.
Γ.Π.