Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ζήσης Χ.Πατσίκας: Υπάρχουν λύσεις για τα αδέσποτα!

Έκανα μια μικρή έρευνα, να μάθω τι κάνουν άλλοι Δήμοι της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τα αδέσποτα. Είναι γεγονός ότι η Βέροια δεν αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία, σχεδόν την ίδια κατάσταση βιώνουν κι άλλες ελληνικές πόλεις.  Επειδή όμως, προσωπικά θα επιδίωκα μια πολιτική που να ακολουθεί το καλό παράδειγμα, το θετικό, το αποτελεσματικό και όχι την πολιτική "δείτε – υπάρχουν και χειρότερα"... σας μεταφέρω την εικόνα που εντόπισα στον κοντινό Δήμο Δράμας. Η φωτογραφία που βλέπετε είναι του Δημοτικού Κυνοκομείου Δράμας. Σε πλήρη λειτουργία, με εξειδικευμένο προσωπικό, με εθελοντές με τη στήριξη των φιλοζωικών σωματείων, με καθαριότητα και τάξη!


Σε άλλο δημοτικό χώρο λειτουργεί και... δημοτικό πάρκο εκγύμνασης σκύλων. Μέσω της σελίδας στο facebook του Κυνοκομείου Δράμας (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ) υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις δραστηριότητες και κυρίως για τα σκυλάκια που μετά την περίθαλψή τους, είναι έτοιμα για επανένταξη και χαρίζονται για υιοθεσία. Φυσικά, ούτε εκεί είναι όλα ρόδινα, προκύπτον προβλήματα, όμως το Κυνοκομείο λειτουργεί προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες και ενημέρωση σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Και ερωτώ: Πώς τα κατάφερε ο Δήμος Δράμας και δεν μπορεί να τα καταφέρει ο Δήμος Βέροιας; Γιατί το Κυνοκομείο παραμελήθηκε και έφτασε στην (εδώ και χρόνια παγιωμένη) τραγική σημερινή κατάσταση; Απορώ... Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι, συμμετέχουν σε τόσες ημερίδες και συσκέψεις για την Αυτοδιοίκηση στα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ (ΠΕΔ, ΚΕΔΕ) δεν ρωτούν τους συναδέλφους τους, πώς τα κατάφεραν; Ποιος είναι ο δρόμος για την επιτυχία του εγχειρήματος; Πώς εκεί κατάφεραν να συνεργαστούν άριστα με τα φιλοζωικά σωματεία; Δεν ζητούν βοήθεια και τεχνογνωσία; Τι στο καλό κάνουν;;;

Δεν είμαι παντογνώστης, όμως βλέπω ότι υπάρχει Δημοτικό Κυνοκομείο που λειτουργεί στη Δράμα. Εκεί πρέπει να απευθυνθούμε, σαν πρώτο βήμα, για να λύσουμε ένα τεράστιο πρόβλημα της πόλης μας.

Υ.Γ.: Δεν θέλησα να βάλω τη φωτογραφία του δικού μας πρώην Κυνοκομείου, νυν Καταφυγίου, γιατί η σύγκριση θα μας οδηγούσε σε βουτιά στον Αλιάκμονα. Η λέξη ντροπή, είναι λίγη για να αποτυπώσει το αποτέλεσμα της σύγκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: