Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Περιοδεία του Κώστα Βοργιαζίδη στον πρώην Δ. Μακεδονίδας

Στον πρώην Δ. Μακεδονίδας συνεχίστηκαν οι περιοδείες του υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη το πρωί της Κυριακής 06 Απριλίου. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο υπ. Δήμαρχος συναντήθηκε με πλήθος κόσμου και αυτοδιοικητικών παραγόντων, συνομίλησε επί μακρόν μαζί τους για τα τρέχοντα προβλήματα αυτής της γεωγραφικά ιδιαίτερης περιοχής του Δ. Βέροιας και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές του ορεινού όγκου των Πιερίων.





"Ήμουν και είμαι δίπλα σας", τόνισε ο Κώστας Βοργιαζίδης "και πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτά που συζητάμε σήμερα εδώ δεν θα μείνουν στα λόγια. Όπως έκανα τα χρόνια αυτά ως υπεύθυνος Αντιδήμαρχος, έτσι και στο εξής, με την ίδια ζωντάνια και υπευθυνότητα, μαζί, θα καταγράψουμε τα προβλήματα και θα σχεδιάσουμε τις λύσεις".



Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι γέροντες και οι γερόντισσες του ΚΑΠΗ Σφηκιάς στον Κώστα Βοργιαζίδη, αν και η κριτική που άσκησαν στη γενικότερη πολιτική κατάσταση χαρακτηρίστηκε ρεαλιστική και δίκαιη.



"Ερήμωσαν τα χωριά μας, παιδιά και εγγόνια έφυγαν, κατέβηκαν στις πόλεις. Η πολιτεία, το Κράτος, εσείς, φροντίστε να γυρίσουν κοντά μας". Ο υπ. Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τα παράπονα των ηλικιωμένων και συμφώνησε ότι η ύπαιθρος δεν μπορεί παρά να ερημώνει, όταν "κάποιοι στην Αθήνα δεν αποφασίσουν να αφήσουν τα μεγάλα γραφεία και να δουν έξω, σε τι κατάσταση βρίσκεται ο κόσμος. Να δούμε όμως και τις δικές μας τις ευθύνες", συμπλήρωσε. 



"Για εμάς, κίνητρο για να μείνουν οι νέοι στα χωριά είναι να ενισχυθεί η παραγωγή. Δουλέψαμε γι’ αυτό με αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη άρδευση σε πολλά σημεία της Μακεδονίδας. Σχεδιάσαμε ρεαλιστικές λύσεις και πολλά έργα βρίσκονται ήδη σε πορεία ένταξης και υλοποίησης όπως η υδατοδεξαμενή στη Χαράδρα αλλά και ο εκσυγχρονισμός δικτύων και αντλιοστασίων της ευρύτερης περιοχής των Πιερίων. Μικρές μεν οι δυνάμεις μας, αλλά ότι μπορεί να περάσει από το χέρι μας, το κάνουμε". 



Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Δάσκιο, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και υποψήφιος με τον συνδυασμό "Δράση με Γνώση" κ. Σωκράτης Μισοκέφαλος, συνοδεία τοπικών συμβούλων και κατοίκων του χωριού ενώ ολοκληρώθηκε στο Πολυδένδρι. Προηγουμένως, ο Κώστας Βοργιαζίδης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Λαϊκή Αγορά Ριζωμάτων όπου και μοίρασαν προεκλογικό υλικό ενώ συνομίλησαν και με καταναλωτές και ντόπιους παραγωγούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια: