Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Γλέζος: "Δεν έχω κάνει συμβόλαιο ότι θα πεθάνω στο κρεβάτι"

Γλέζος: “Δεν έχω κάνει συμβόλαιο ότι θα πεθάνω στο κρεβάτι”

“Πάω στην Ευρωβουλή για να μεταφέρω στους Ευρωπαίους το νέο ξεκίνημα που κάνει η Ελλάδα, για μια νέα Ευρώπη των πολιτών κι όχι του κεφαλαίου...”

Με την φράση: “δεν έχω κάνει συμβόλαιο ότι θα πεθάνω στο κρεβάτι” απαντά στους... προβληματισμούς φίλων και αντιπάλων ο Μανόλης Γλέζος, κληθείς να απαντήσει γιατί δέχθηκε να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή την ώρα που διάγει την ένατη δεκαετία της ζωής του.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Γλέζος τόνισε πως είναι κατασκευασμένες και προσχηματικές οι... ενστάσεις που δήθεν εγείρονται για την παρουσία ενός ηλικιωμένου ανθρώπου στην Ευρωβουλή, λέγοντας μάλιστα πως επί της ουσίας οι ευρωβουλευτές δεν χρειάζεται να πηγαινοέρχονται κάθε εβδομάδα στο Στρασβούργο.

Ο ίδιος θυμήθηκε την προηγούμενη θητεία του, το 1984, και τόνισε πως αρκεί ένας καλός προγραμματισμός για να προλαβαίνει κανείς τα πάντα. Έσπευσε μάλιστα να ξεκαθαρίσει πως λόγω του προβλήματος που έχει με την καρδιά του δεν προτίθεται καν να ταξιδεύει αεροπορικώς, αλλά θα μεταβαίνει με πλοίο στην Ανκόνα και μετά οδικώς στις Βρυξέλλες, όπου πιθανότατα θα εγκατασταθεί σε πιο μόνιμη βάση για να πηγαίνει με το τρένο στο Στρασβούργο!

Στην ερώτηση τι νέο μπορεί να μεταφέρει αυτός στο Ευρωκοινοβούλιο απάντησε πως θέλει να εκλεγεί στην Ευρωβουλή για να μεταφέρει στους Ευρωπαίους το ξεκίνημα που κάνει η Ελλάδα “ώστε να αποκτήσουμε μια Ευρώπη των πολιτών κι όχι μια Ευρώπη του κεφαλαίου και των συμφερόντων”.

Μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλύψει πως θα ανακινήσει εκ νέου το θέμα της διεκδίκησης του κατποχικού δανείου ως μέλος του ευρωκοινοβουλίου, θυμίζοντας σε όλους πως στην προηγούμενη θητεία του είχε σχηματίσει μια σχετική Επιτροπή, για ολόκληρη τη νησιωτική Ευρώπη και τις διεκδικήσεις της, στην οποία τότε δεν μετείχαν οι άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, να ασκήσει εξουσία, ο κ. Γλέζος απάντησε: “Για να γίνεις κάποια στιγμή έτοιμος, πρέπει να τολμάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πανέτοιμος για εξουσία, σπάει τα μούτρα του και προχωράει...”

Διευκρίνισε τέλος πως η υποψηφιότητά του δεν ήταν λύση ανάγκης ή της τελευταίας στιγμής για να “μπαλωθεί” η υπόθεση της Θράκης: “Υπήρξαν από πριν συζητήσεις, ακόμα και 15 ημέρες πριν υπήρξε πρόταση για τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο. Ο Αλέξης Τσίπρας για το μόνο που με ρώτησε είναι αν θα επιβαρυνθεί η υγεία μου και του απάντησα πως θα πεθάνω όρθιος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: