Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ο πολιτισμός δεν πρέπει να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης

Του Θανάση Σιακαβάρα Υπ. Δημοτικού Συμβούλου Δ.Ε. Βέροιας – "Δράση με Γνώση"
 
sakisΚαι να που βρισκόμαστε στο μέσον της "λαμπρής" προεκλογικής περιόδου, βλέποντας τους περισσότερους υποψήφιους δημάρχους να δημαγωγούν, εμφανιζόμενοι έτοιμοι να ικανοποιήσουν την όποια κάθε επιθυμίας μας.
Φυσικά αναφέρομαι σε υποσχέσεις μεταθέσεων, μετατάξεων, διορισμών, ανεκπλήρωτων ονείρων, ανέφικτων έργων υποδομής καθώς επίσης και σε υποσχέσεις οικονομικής αρωγής.
Εννοείται ότι στον χορό των υποσχέσεων, ο πολιτισμός δεν έχει καμία θέση γιατί δεν φέρνει ψήφους. Κανένας από τους ανωτέρω δεν θεώρησε απαραίτητο να ασχοληθεί με τις πολιτιστικές δραστηριότητες που ήδη υπάρχουν στην πόλη μας, με τη δυναμική που έχουν αναπτύξει και με το πως θα μπορούσαν να τις στηρίξουν, να τις προβάλλουν, να τις προωθήσουν.

Να σημειώσουμε ότι καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας, ενήλικες και παιδιά, επιλέγουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τα προσωπικά προβλήματα, κάνοντας ταυτόχρονα κάτι δημιουργικό, ασχολούμενοι με τέτοιες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως εκμάθηση παραδοσιακών χορών, συμμετοχή σε αθλητικούς συλλόγους, ζωγραφική, θέατρο, μουσική κλπ. 
Καλό θα ήταν, λοιπόν, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, όλοι εμείς που μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε μέσα σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, να κοιτάξουμε με σοβαρότητα και προσοχή τα προβλήματα τους και να τους στηρίξουμε, κινητοποιώντας και τους αρμόδιους φορείς.
Να στηρίξουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους μας, γιατί διαφορετικά πολλοί από αυτούς θα οδηγηθούν στη διάλυση. Η μείωση του αριθμού τους, θα αποτελούσε πλήγμα για την συνέχιση του πολιτισμού μας και των ιδιαίτερων χαρακτήρων του στον τόπο μας. Είναι γνωστό ότι φυλές και λαοί που απαρνήθηκαν ή ξέχασαν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, έσβησαν από πρόσωπου γης. Εμείς θα πράξουμε κάτι ανάλογο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: