Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ζήσης Χ. Πατσίκας: Επένδυση στον πολιτισμό

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τον Τουρισμό σε πρώτο πλάνο. Μόνο με καλά σχεδιασμένους και υλοποιήσιμους στόχους, μπορούμε εγγυημένα να “ξεκολλήσουμε” την Βέροια από τον οικονομικό βάλτο στον οποίο έχει βουλιάξει τα τελευταία χρόνια. 


Στις βουλευτικές εκλογές του 2012, όταν και πολιτεύτηκα για πρώτη φορά, κατέθεσα σειρά συγκεκριμένων θέσεων για την πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι απορίας άξιο, γιατί μέχρι σήμερα δεν εδέησε κανείς ανευθυνο-υπεύθυνος έστω να αντιγράψει τις προτάσεις μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι την "επόμενη μέρα" στον Δήμο Βέροιας, οφείλουμε να σπεύσουμε.


Πρέπει να υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη. Σήμερα θα αναφερθώ στον συνεδριακό τουρισμό:
Η ιστορική αλλά και γεωπολιτική σημασία της Βέροιας καθώς και η εγγύτητά της με τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, την καθιστούν κομβικό σημείο για την ανάπτυξη επαγγελματικών, επιστημονικών ή άλλων δραστηριοτήτων και ενδιαφερόντων. Ο δε φυσικός της πλούτος, τα παγκόσμιας ακτινοβολίας μνημεία (Αιγές, Βήμα Απ.Παύλου κλπ.) σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα τουριστική και συνεδριακή υποδομή, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ θετικά στην κατεύθυνση της προώθησης μιας σύγχρονης μορφής τουρισμού, του Συνεδριακού Τουρισμού (που αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα από τον παραδοσιακό). 
Οι σύνεδροι, όμως, δεν έρχονται από μόνοι τους. Πρέπει να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ένα ειδικό Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών (Conference & Visitor’s Bureau), όπως γίνεται και στο εξωτερικό, μιας αυτόνομης δηλαδή διοικητικής μονάδας υπό την κοινή διαχείριση του Δήμου, του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, το οποίο θα φέρει την αποκλειστική αλλά και εξειδικευμένη ευθύνη αναζήτησης σχετικών ευκαιριών. 
Ρόλος του Γραφείου (CVB) θα είναι ο συντονισμός όλων των φορέων και επιχειρήσεων που εμπλέκονται στη διοργάνωση ενός συνεδρίου και η προβολή των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, βάσει των οποίων αυτή θα αποτελεί τελικά και τον πιο συμφέροντα, ανταγωνιστικό και αξιόλογο συνεδριακό προορισμό.
Η πόλη διαθέτει αξιοθαύμαστο ανθρώπινο δυναμικό, συμπολίτες μας που θα μπορούσαν ακόμα και εθελοντικά να στελεχώσουν το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών. Αρκεί βέβαια η προσπάθεια να είναι συντεταγμένη και φυσικά... κάποιος να τους το ζητήσει! Και όλοι μαζί να θέσουμε έναν στόχο, τον οποίο προσωπικά θεωρώ 100% εφικτό: Ένα μεγάλο συνέδριο κάθε μήνα στη Βέροια. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: