Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

"Ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας": απάντηση στο σχόλιο του κ. Σκουμπόπουλου

Του Πέτρου Τσαπαρόπουλου, Υπ. Δημοτικού Συμβούλου Δ.Ε. Βέροιας – "Δράση με Γνώση"

τσαπαροπουλοςΚαι επειδή ευτυχώς τα γραπτά μένουν (scriptamanent), ας φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας και ας αποφασίσει ο βεροιώτικος λαός να κρίνει και να στείλει τον κάθε "κατεργάρη" στον πάγκο του.
Καταλαβαίνω την πολιτική μοναξιά του κ. Σκουμπόπουλου ο οποίος, θέλοντας να προκαλέσει φθορά στην παράταξη μας και σε μένα προσωπικά, προσπαθεί να καταδείξει σαν αφερέγγυα την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του κ. Βοργιαζίδη.
Όμως τον ευχαριστώ, γιατί μου δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία να ειπωθούν ορισμένα πράγματα με το όνομά τους, έτσι ώστε η τοπική μας κοινωνία να μάθει ότι κάποιοι που μιλούν με πάθος για ανιδιοτέλεια και προσφορά, προκαλούν βάναυσα την κοινή λογική με την συμπεριφορά τους.

Συμπεριφορά που καταδεικνύει μια πολιτική ανηθικότητα προκαλώντας το κοινό αίσθημα των συμπολιτών μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή.
Πέντε στελέχη της "Συμπολιτείας", οι κ. Σουμελιδης, Μιχαηλίδης, Μελιόπουλος, Δάσκαλος και Παπαστεργίου, με αγωγή που συντάχθηκε από γνωστό δικηγορικό γραφείο ζήτησαν την καταδίκη του δήμου μας απαιτώντας να τους καταβληθεί το ποσό των 250.000 και μάλιστα νομιμοτόκως, παρά την ηθική δέσμευση που είχαν αναλάβει ότι δεν θα το απαιτήσουν από τον Δήμο Βέροιας.
Με την αγωγή έθεσαν σκληρά και απαράδεκτα ερωτήματα προς την οικονομική υπηρεσία, της οποίας επί μια τετραετία ήσαν πολιτικοί προϊστάμενοι και συνέτασσαν προϋπολογισμούς, χωρίς να θέσουν ποτέ ζήτημα διαχείρισης των χρημάτων τους.
Δύο από τα στελέχη αυτά οι κ. Σουμελίδης και Μιχαηλίδης βρίσκονται σήμερα στο ψηφοδέλτιο του κ. Καραπαναγιωτίδη.
Βέβαια υπήρξαν και στελέχη όπως οι κ. Μαυροκεφαλίδης, Χατζηαθανασίου και Τσαπαρόπουλος που τίμησαν την δέσμευση τους, χωρίς να απαιτήσουν το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 150.000 και συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Βοργιαζίδη.
Καταλαβαίνω την αδυναμία του κ. Σκουμπόπουλου να αντιληφθεί το πώς είναι δυνατόν σήμερα να υπάρχουν άνθρωποι που με τόση ανιδιοτέλεια, σχεδόν εθελοντικά, συμμετέχουν στα κοινά χωρίς να απαιτούν ή να ανταλλάσσουν την πολιτική τους παρουσία.
Εξάλλου απ’ ότι θυμάμαι τα στελέχη της παράταξης του απαίτησαν, μέχρι τελευταίου ευρώ, από τα ταμεία του Δήμου τις αποζημιώσεις τους.
Κ. Σκουμπόπουλε
Η διαφορετική μας πολιτική κουλτούρα και διαδρομή, ο λαϊκισμός, η υπεροψία και το ψέμα, που ήσαν κακοί σύμβουλοι στην πολιτική σου διαδρομή, σε δυσκολεύουν να καταλάβεις
-το γιατί παρέδωσα την έδρα μου στην παράταξη, όταν παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, και δεν την κράτησα για τον εαυτό μου
-και πολύ περισσότερο, ότι παραιτήθηκα και από την έμμισθη θέση του Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου, όταν διαπίστωσα ότι το κλίμα ήταν βαρύ για μένα.
Σήμερα κρίνομαι γιατί συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κ. Βοργιαζίδη, το οποίο φυσικά και δεν είναι η συνέχεια της Συμπολιτείας αφού είναι απαλλαγμένο από τους γνωστούς πλέον πολιτικούς τυχοδιώκτες, κρατάει τις καλύτερες παραδόσεις της προηγούμενης διοίκησης και έχει επικεφαλής τον κ. Βοργιαζίδη, έναν έντιμο, άφθαρτο, με εμπειρία στα κοινά συμπολίτη μας, έναν αγωνιστή της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: