Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Παίζουν με τη νοημοσύνη μας

Του Νίκου Μάνου, Υπ. Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας – “Δράση με Γνώση”

ΜΑΝΟΣ-ΝΙΚΟΣΠροεκλογική περίοδος! Τουτέστιν ο κάθε ένας, πόσο μάλλον αυτός που έχει άμεσο συμφέρον από την όλη ιστορία, γράφει και δημοσιεύει ό,τι του κατέβει στο μυαλό, είτε για να διαβάλλει κάποιον άλλον, είτε για να υποσχεθεί, εμμέσως, ότι στον Δήμο Βέροιας θα εισρεύσει χρήμα για επενδύσεις. Τι και αν είναι όλα αυτά ανυπόστατα, τι και αν αποτελούν σπασμωδικές κινήσεις, με μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν με φθηνό τρόπο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό προς τον πολίτη.


Αναφέρομαι σε δύο πολιτικά “τερτίπια” των τελευταίων ημερών, εις βάρος της κοινής λογικής. Πρώτον στα όσα ακούστηκαν, για την “παρουσία’ του κ. Γιώργου Παπανδρέου στα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου του Κ. Βοργιαζίδη. Δεύτερον, στην επίσκεψη του κ. Ιβάν Σαββίδη και την άμεση λύση των προβλημάτων μας από τις επενδύσεις που πρόκειται να κάνει στην Ημαθία, άμεσα μάλιστα, ΜΟΝΟ όμως αν ψηφίσουμε έναν συγκεκριμένο “ανεξάρτητο” συνδυασμό.


Ξεκινώ από τον κ. Παπανδρέου.

Χωρίς να εκθειάζω τον κ. Βοργιαζίδη, κάτι που δεν το έχει ανάγκη, θέλω να επισημάνω πως όποιος τον έχει γνωρίσει ή πρόκειται να τον γνωρίσει, δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να καταλάβει ότι πρόκειται για ευφυή άνθρωπο, με ισχυρές δόσεις ρεαλισμού στον λόγο του! Μπορεί αυτό να τρομάζει, δεν λέω, αλλά ο κόσμος δεν είναι παραμύθι.

Τα παραπάνω καθιστούν σαφές ότι ακόμα και αν είχε την πρόθεση να έρθει ο κ. Παπανδρέου στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, ο κ. Βοργιαζίδης δεν υπήρχε περίπτωση να συναινέσει. Πόσο ορθολογικό θα ήταν να δεχθεί έναν πολιτικό που θεωρείται, από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ένας από τους πρωτεργάτες των δεινών που ζει η χώρα μας; Τι είδους τακτική θα ήταν αυτή; Ας σταματήσει, λοιπόν, η σκόπιμη μυθοπλασία.

Περνάω στο δεύτερο θέμα. Όντας ο ίδιος οπαδός του  Π.Α.Ο.Κ γνωρίζω καλά, όπως και πολλοί άλλοι, ποιος είναι ο κ. Σαββίδης και ποιο είναι το οικονομικό του προφίλ. Το να παρουσιάζουμε όμως τον οποιονδήποτε, πάντα πριν από τις εκλογές, ως μεσσία για τον τόπο μας, αυτό υποτιμά τη νοημοσύνη μας! Πρόκειται για τεχνικές  απαρχαιωμένες και τετριμμένες, που παρουσιάζουν τα πάντα εύκολα και εφικτά πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Και όταν αυτή τελειώνει, “ωριμάζει” η σκέψη μας και συνειδητοποιούμε ξανά την πραγματικότητα, χωρίς το γλάσο με το οποίο μας την είχαν σερβίρει. Ως “ψάρι: λοιπόν στα κοινά, καλώ να αφήσουμε τους λαϊκισμούς και την ανέντιμη δημιουργία εντυπώσεων, και να αφοσιωθούμε στο πως θα κάνουμε πράξη τα αιτήματα των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: