Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Κ. Βοργιαζίδης σε νοσοκομείο και ΚΑΠΗ: "Είστε παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!"...

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Απριλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και οι συνεργάτες του. Εκεί συναντήθηκαν με τη νέα Διοικήτρια κα. Αναστασία Μπούρτσου και αφού επισκέφθηκαν όλες τις κλινικές ενημερώθηκαν ότι οι εργασίες της επέκτασης του Νοσοκομείου κυλούν με ταχύτατους ρυθμούς και ότι στις άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης είναι η λειτουργία του στεφανιογράφου και του παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ.





Αναφορικά με τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, η κα. Μπούρτσου σχολίασε ότι στο νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχει πρόβλημα ενώ στο ιατρικό προσωπικό ζητήθηκε η ενίσχυση του Νοσοκομείου με 8 επικουρικούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. "Θέλουμε το Νοσοκομείο να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου. Με το ξεπάγωμα των προσλήψεων θα ζητήσουμε ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νοσοκομείο ανάσχεσης, ένα νοσοκομείο πριν από την τριτοβάθμια περίθαλψη. Εδώ θα χρειαστούμε και τη βοήθεια των τοπικών φορέων για να υποστηριχθεί η προσπάθειά μας", σημείωσε η κ. Μπούρτσου.



Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε: "Ήμασταν και θα είμαστε πάντα δίπλα στο νοσοκομείο και στις προσπάθειες της διοίκησής του για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο στόχος μας είναι ένας. Η λειτουργία ενός σύγχρονου νοσοκομείου όπου οι πολίτες του δήμου Βέροιας αλλά και του νομού, θα βρίσκουν την υγειά τους χωρίς να ταλαιπωρούνται. Ο Δήμος, όλο αυτό το διάστημα που επιχειρείται η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Υγείας, με τα γνωστά αποτελέσματα, βρέθηκε μπροστάρης στους αγώνες και συνέβαλε καθοριστικά, -αποδεικνύεται στην πράξη-, όχι μόνο να μην κλείσει το Νοσοκομείο μας, όχι μόνο να μην υποβαθμιστεί, αλλά αντιθέτως να θέσει τις βάσεις, με την κατασκευή της νέας πτέρυγας και τη λειτουργία παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ, για την ποιοτική και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη".



Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ






Εκτός από το Νοσοκομείο, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής το κεντρικό ΚΑΠΗ Βέροιας, στην οδό Αριστοτέλους. Εκεί άκουσαν τους προβληματισμούς των ηλικιωμένων και συζήτησαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, κυρίως για τη φροντίδα της υγείας τους και την κάλυψη της φαρμακευτικής τους δαπάνης. «Κάποιοι σάς θέλουν απομάχους, κάποιοι «ζυγίζουν» την αξία με την ηλικία, εγώ όμως σήμερα βλέπω στα μάτια σας το καταστάλαγμα της σοφίας και της διάθεσης για ζωή», σημείωσε με έμφαση ο Κώστας Βοργιαζίδης. «Ο Δήμος έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο τα χρόνια που πέρασαν, στάθηκε δίπλα σας και θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον. Θα ενισχύσουμε τις δομές του Δημοτικού Ιατρείου και Φαρμακείου. Λένε ότι το σκληρότερό της πρόσωπο, η ζωή το δείχνει στα γηρατειά. Κι όμως, η περήφανη ψυχή σας είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κοινωνία!».



Επίσκεψη σε δημοτικά διαμερίσματα






Κατά τ’ άλλα, κανονικά συνεχίστηκαν οι περιοδείες του Κώστα Βοργιαζίδη στα δημοτικά διαμερίσματα. Την βράδυ της Πέμπτης 10 Απριλίου, συνοδευόμενος από πλήθος υποψηφίων του συνδυασμού του επισκέφτηκε το Ταγαροχώρι, συνέχισε στο Λαζοχώρι και ολοκλήρωσε την περιοδεία του με ένα σύντομο πέρασμα από την Αγία Μαρίνα και τον Άγιο Γεώργιο. Όπως σε όλες του τις συναντήσεις, άκουσε με προσοχή τα τρέχοντα προβλήματα των κατοίκων, κατέγραψε αναλυτικά τις ανησυχίες τους και δεσμεύτηκε να τοποθετηθεί ολοκληρωμένα και με στοιχεία κατά τον δεύτερο κύκλο των επισκέψεών του, οπότε και θα γίνει προγραμματική συζήτηση επί συγκεκριμένων προτάσεων και λύσεων, για όλα τα θέματα της καθημερινότητας αλλά και του αναπτυξιακού μέλλοντος των περιοχών της υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: