Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης συναντήθηκε ο Κώστας Βοργιαζίδης

Επίσκεψη στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν την Πέμπτη το μεσημέρι ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και οι συνεργάτες του. Στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναντήθηκαν με τον διευθυντή Διονύση Διαμαντόπουλο και τον αναπληρωτή του Κωνσταντίνο Ζιάκα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της στέγασης των μαθητών. Ο κ. Διαμαντόπουλος τόνισε ότι η αποπεράτωση του νέου γυμνασίου στα Γιοτζαλίκια και η παραχώρηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του κτιρίου που στεγάζει σήμερα το 1ο Γυμνάσιο, θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα των δημοτικών σχολείων για τα επόμενα χρόνια. "Η νέα διοίκηση θα πρέπει να σχεδιάσει την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων. Από τότε που η φοίτηση στα νήπια έγινε υποχρεωτική, οι ανάγκες αυξήθηκαν" τόνισε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε και στο θέμα της μετακίνησης του Μουσείου Εκπαίδευσης στον διδακτήριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου. "Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην μεταφορά του Μουσείου Εκπαίδευσης στο κέντρο της Βέροιας. Επισημαίνουμε όμως ότι η μετακίνηση δεν θα πρέπει να γίνει στο κτίριο που στεγάζεται το 3ο Δημοτικό διότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να στερηθεί η εκπαίδευση ένα διδακτήριο".
Απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης επεσήμανε: "Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά και η στέγασή τους. Θα αγωνιστούμε να παραχωρηθεί στον δήμο το πρώην Δικαστικό Μέγαρο για να στεγάσουμε εκεί το Μουσείο Εκπαίδευσης".
Αμέσως μετά, ο κ. Βοργιαζίδης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευθύμιο Φλιτούρη. Ο κ. Φλιτούρης ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση για τα επόμενα χρόνια δεν θα έχει εκπαιδευτικά κενά. Επίσης συζητήθηκε η μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου στο Εργοχώρι.

"Ήμασταν και θα είμαστε κοντά σας. Το γυμνάσιο στα Γιοτζαλίκια προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και με την ολοκλήρωσή του θα παραχωρήσουμε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ένα σύγχρονο διδακτήριο" σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης και πρόσθεσε ότι μελλοντικά υπάρχουν οι δυνατότητες στενότερης συνεργασίας Δήμου και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα εθελοντισμού, πολιτισμού και άλλων δραστηριοτήτων. "Η συμπαράσταση του δήμου ήταν αμέριστη. Ότι και να ζητήσαμε ήσασταν δίπλα μας" είπε κλείνοντας ο κ. Φλιτούρης.

Περιοδεία στην ενότητα Δοβρά
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη το βράδυ, ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και οι συνεργάτες του περιόδευσαν στην ενότητα Δοβρά. Ξεκίνησαν την περιοδεία τους από την Φυτειά, συνέχισαν στον Τρίλοφο και ολοκλήρωσαν στην Πατρίδα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, άκουσαν τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, αντάλλαξαν απόψεις γύρω από τις λύσεις που μπορούν να δοθούν ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αμέσως προσεχές διάστημα, όπου θα τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο σχέδιο του υπ. Δημάρχου για την περιοχή, βάσει του προγράμματός του για την επόμενη πενταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: