Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Δείτε τι θα σας φέρω!

Του Γιάννη Βελέτζα, Υπ. Συμβούλου Δήμου Βέροιας – "Δράση με Γνώση"
βελετζασΚαλή σας μέρα φίλοι μου,
Κουρασμένος από την προεκλογική διαδικασία αποφάσισα να αποδράσω για λίγες μερούλες. Μακριά από τη λεγόμενη ηλεκτρονική ανάπτυξη, χωρίς μέιλ και διαδίκτυο και φέισμπουκ, άρχισα να ηρεμώ (μην ανησυχείτε δεν θα με χάσετε!), ώσπου ξαφνικά κάτι άρχισε να λικνίζεται στην τσέπη μου. Δυστυχώς, το κινητό το είχα μαζί μου.
Με πόνο καρδιάς αποφάσισα να το σηκώσω και, από την άλλη άκρη της συσκευής, ο φίλος μου ο Σάκης με ρωτούσε εάν θα βοηθήσω στη δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο αντίπαλός μας, τραύλιζε ο Σάκης, θα κάνει ομάδα, η οποία θα συμμετέχει σε πρωτάθλημα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ανάπτυξη της αγαπημένης μας πόλης (πάλι σας γλείφω!). Ήδη ήρθε ο Ζαγόρ και ο Ιβάν. Θα αναλάβουν το στήσιμο της ομάδας τους, βρήκαν και επιχειρηματίες για χορηγούς. Εδώ οι αντίπαλοι μιλάνε για το νέο σαξές στόρι του Δήμου Βέροιας.
 
Α ……., αφήσαμε το σαξές της περιφέρειας, είπα. Καλά ρε Σάκη κλείσε, κάτι θα σκεφθώ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα και πολύ με τον Σάκη και συνέχισα για τη δημιουργία της μαγειρίτσας και του κοκορετσίου, ώσπου μετά από λίγο ντριν, ντριν, η κινητή τηλεφωνία.
Από την άλλη μεριά, ο φίλος μου ο Παναγιώτης. Καλά δεν ντρέπεσαι, θα συνοδεύεις τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου; Αγκαζέ θα είστε ή θα ακολουθείς από πίσω σα στρατιωτάκι; Πάλι τα έχασα. Ρε Πάνο του είπα, τι είναι αυτά που κράζεις;
Μετά από διαφορά φάσης 90ο (έκφραση μηχανικών!), κατάλαβα τη σοβαρότητα των καταστάσεων και τελικά αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να χρησιμοποιήσω και εγώ τα δικά μου κονέ!
Θυμήθηκα λοιπόν τη φιλία που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα σε μένα και τον Ρονάλντο όταν, πριν χρόνια, τον παρηγορούσα που είχε χάσει το γιούρο μέσα στο σπίτι του. Του τηλεφώνησα λοιπόν και ζήτησα τη βοήθειά του. Μου υποσχέθηκε ότι θα ηγηθεί της επίθεσής μας και θα στήσει την ομάδα μας με διάφορους συμπαίκτες του (ότι θέλει ο φίλος μου ο Γιάννης, μου είπε!) και για συμπαράσταση θα έρθει μαζί του και η Ιρίνα (γκουγκλάρετε για να τη δείτε όσοι δεν την γνωρίζετε!).
Με την Ιρίνα θα περιοδεύσω στη δημοτική ενότητα του Απ. Παύλου. Η ενδυμασία θα είναι ανάλογη με τις καιρικές συνθήκες. Εάν υπάρχει ηλιοφάνεια, δεν αποκλείεται και η εμφάνιση με μαγιό!
Αφού το πρόβλημα με τους παίχτες λύθηκε, βρήκα και τον προπονητή. Θυμήθηκα τη φιλία ανάμεσα σε μένα και στον Καρεμπέ, όταν τον γλύτωσα από κάτι μαινόμενους οπαδούς. Τους είχα απωθήσει με τα κυβικά μου! Αφού κατανόησε το πρόβλημά μου, δέχθηκε να αναλάβει το κοουτσάρισμα της ομάδας μας και μου υποσχέθηκε ότι τη δημοτική ενότητα Μακεδονίδος θα την περπατήσω αγκαζέ με τα ατελείωτα πόδια της Σκλεναρίκοβα!
Στη συνέχεια παρακάλεσα τον φίλο μου τον Σίλβιο να αναλάβει τη χορηγία της ομάδος και να έρθει μαζί με κάποιο μελανούρι (όποιο θέλει εκείνος!), για να με συνοδεύσει στην περιοδεία μου, στη Δημοτική ενότητα της Βεργίνας.
Λόγω πολυτεκνίας θυμήθηκα τον φίλο μου τον Πιτ με την Ατζελίνα, τους είχα γνωρίσει σε ένα συνέδριο για πολύτεκνες οικογένειες, που είχε γίνει πρόσφατα στη Χαβάη (βλέπουμε και Χαβάη 5-0!). Μου υποσχεθήκανε ότι θα παρευρεθούν μαζί μου, στη Δημοτική ενότητα Δοβρά.
Τέλος αγαπητοί μου φίλοι, για να μη σας κρατάω σε αγωνία, σας δηλώνω ότι την πόλη της Βέροιας θα την περιοδεύσω με τη γυναίκα των ονείρων σας, τη Μόνικα! Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ποια εννοώ. Στο δε εκλογικό μας κέντρο, να ανησυχείτε, θα παραβρεθούν όλες οι παραπάνω αιθέριες υπάρξεις!
Και για να τελειώνουμε, μην με προκαλείτε πολύ γιατί στην προηγούμενή μου ζωή, ήμουν μοντέλο!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το χιούμορ τελικά λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες ! (πάω να γκουκλέρω το Ιρίνα)
Γ.Π.