Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Χαρούλα..."Δεν είναι εποχή για πειράματα"



Σε κεντρική πολιτική ομιλία στο Ξενοδοχείο "Αιγές" στη Βέροια μίλησε την Κυριακή 17 Οκτ. 2010 η επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία" και υπ. Δήμαρχος Δ. Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη. Τόσο οι πολίτες του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, που συνέρρευσαν μαζικά από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα όσο και το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού της, άκουσαν την υποψήφια Δήμαρχο να παρουσιάζει σύντομο απολογισμό της τετραετίας που πέρασε αλλά είχαν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλυτικά το Πρόγραμμα της "Συμπολιτείας" για τη νέα θητεία.

Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, ξεκίνησε την τοποθέτησή της με αναφορές στις γενικές πολιτικές συνθήκες, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, λέγοντας:

"Με τη δική σας εντολή διανύσαμε μαζί τέσσερα ανηφορικά αλλά δημιουργικά χρόνια. Σε δύσκολους καιρούς. Πρωτόγνωρους Και στους δύσκολους καιρούς χρειάζεται δύναμη και αποφασιστικότητα Δεν αρκεί να μιλάμε για το μνημόνιο και για τις κακές δυνάμεις που επιβουλεύονται την ανάπτυξη του τόπου μας. Αυτό είναι εύκολο να το κάνει ο καθένας μας. Εμείς λέμε ότι η καταιγίδα που πλήττει τον τόπο μας χρειάζεται θαρραλέες πολιτικές και έξυπνες λύσεις. Για αυτό, στα τέσσερα δύσκολα χρόνια αυτής της τετραετίας, δεν καθίσαμε μοιρολατρικά να περιμένουμε κάποιον από μηχανής θεό να μας βοηθήσει. Δεν κιοτέψαμε, δεν κάναμε πίσω, αλλά ορμίσαμε μπροστά. Το διάστημα αυτό έγιναν πολλά. Θα μπορούσαν να γίνουν κι άλλα.

Στην πρώτη μας θητεία αποφασίσαμε στρατηγικά να περπατήσουμε με βήματα μετρημένα και σίγουρα. Σε πείσμα των καιρών φτιάξαμε, σχεδιάσαμε και προτάσσουμε απέναντι στην κρίση το δικό μας ΜΝΗΜΟΝΙΟ που φιλοδοξεί να βάλει την τοπική κοινωνία σε θέση δράσης. Το δικό μας ΜΝΗΜΟΝΙΟ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και δράσεων για το Δήμο, που ξεκίνησε να υλοποιείται αυτή την 4ετια με μια σειρά μέτρων κοινωνικής μέριμνας για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την επόμενη 4ετια με σημαντικά έργα που αλλάζουν το Μεγάλο Δήμο και τον ενοποιούν ουσιαστικά.

Δουλέψαμε αθόρυβα, και ίσως αυτό έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους να απαξιώνουν με μεγάλη ευκολία την πορεία αυτής της 4ετιας. Δεν κάναμε όμως έργο για να το προβάλουμε. Το κάναμε για να πιάσει τόπο και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Γι’ αυτό σήμερα στέκομαι εδώ μπροστά σας και μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια δίχως υπεκφυγές. Γι’ αυτό στις εκλογές αυτές όλοι οι εξαιρετικοί άνθρωποι που είναι δίπλα μου κι εγώ, πάμε όχι για να προβάλουμε το "εγώ" μας αλλά το "εμείς"".

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των μεγάλων αναπτυξιακών παρεμβάσεων του Δήμου την τετραετία 2007-2010, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη σημείωσε:

"Σήμερα ο Δήμος της Βέροιας, είναι ο μόνος που έχει πετύχει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως μεταξύ άλλων:

1. Την έγκριση Αναπτυξιακού Προγράμματος, που θα χρηματοδοτήσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα στο Δήμο, σε ολόκληρο τον Καλλικρατικό Δήμο, σε μια εποχή που πλέον καμιά τράπεζα δεν χορηγεί ούτε ένα ευρώ. Καθώς όλα γύρω μας "πέτρωναν" η Δημοτική Αρχή μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και διαπραγματεύσεων, πείθοντας για άλλη μια φορά την Ευρώπη, φρόντισε να εξασφαλίσει το σημαντικό αυτό εργαλείο ανάπτυξης, που αφενός συνεισφέρει στη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά την εκτέλεση των έργων, στην τόνωση των κλάδων εμπορίας, παροχής υπηρεσιών κτλ και αφετέρου εξασφαλίζει μεσομακροπρόθεσμα τη διαμόρφωση αναπτυξιακού περιβάλλοντος στην περιοχή.

2. Την έγκριση του Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων στο Αστικό τοπίο της Βέροιας με 10 εκατ. ευρώ, που εξασφαλίστηκε για να υλοποιηθούν στη διάρκεια της επόμενης 4ετιας σημαντικά έργα που θα αναμορφώσουν ολοκληρωτικά και προς το καλύτερο το αστικό τοπίο της Βέροιας. Και αυτά τα έργα σημαίνουν θέσεις εργασίας, κύκλο εργασιών στο εμπόριο κτλ.

3. Τη χρηματοδότηση της εκπόνησης Ολοκληρωμένης Κυκλοφοριακής Μελέτης. Εμείς τολμήσαμε επιτέλους να δούμε ολοκληρωμένα την προοπτική να βελτιώσουμε την κυκλοφοριακή κατάσταση στην πόλη, για το καλό και των οδηγών και των πεζών. Και το κάνουμε δίχως αυθαιρεσίες και παρεμβάσεις του ποδαριού.

4. Την προέγκριση του ιστορικού περιπάτου με 2.500.000 ευρώ

Στις "μαγικές" και αόριστες αναφορές των αντιπάλων μας, περί "σελίδας που πρέπει να γυρίσει" και της "Βέροιας που δεν μπορεί να περιμένει...", απαντάμε απλά:
Ο Δήμος Βέροιας έχει γυρίσει σελίδα και πλέον δεν μπορεί να περιμένει κανέναν επίδοξο σωτήρα, που θεωρητικολογεί ακατάσχετα και ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με τον χειρισμό και τη αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων του τόπου. Κάποιοι προσπαθούν έντεχνα να κρύψουν τη δουλειά που κάναμε. Να τη δυσφημίσουν. Ουσιαστικά έτσι δυσφημούν την ίδια την πόλη…
Για τους εκπροσώπους του Χθες, ό,τι συμβαίνει που δεν τους βολεύει, είναι ψεύτικο, είναι στημένο. Όπως στημένες υποτίθεται είναι 2 συνεχόμενες δημοσκοπήσεις, με διαφορά 2 μηνών η μία από την άλλη, μίας από τις εγκυρότερες ελληνικές εταιρίες, με την ψαλίδα να διευρύνεται στην τελευταία, σε θεαματικά ποσοστά, υπέρ μας. Αλλά εμείς δεν μένουμε εκεί».

Αναλύοντας το Πρόγραμμά της για την επόμενη θητεία, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη αναφέρθηκε στους "5 Πυλώνες" του Αναπτυξιακού της Σχεδίου, σημειώνοντας:

"Το Πρόγραμμα που κρατάτε σήμερα στα χέρια σας, στηρίζεται γερά σε 5 πυλώνες Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πρωτοβουλίας

Πρώτος Πυλώνας: : η Ανάπτυξη, η Επιχειρηματικότητα, οι νέες θέσεις εργασίας,
o Με ήδη εγκεκριμένο Επενδυτικό Σχέδιο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για κάθε γωνιά του Δήμου.
Δεύτερος Πυλώνας: η Στήριξη των Αδυνάτων,
o Με διεύρυνση των υπηρεσιών Κοινωνικής μας Πολιτικής σε όλο το νέο Δήμο και εφαρμογή νέων δράσεων.
Τρίτος Πυλώνας: η Στήριξη της Αγροτικής Παραγωγής και Κτηνοτροφίας,
o Με την υποστήριξη και εφαρμογή του προγράμματος "Αγρόπολις" στο Δήμο μας.
o Με τη δημιουργία Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τέταρτος Πυλώνας: Επένδυση στον Τουρισμό και το φυσικό και αστικό Περιβάλλον,
o Με τη στοχευμένη αξιοποίηση της Βεργίνας και της Ν. Νικομήδειας και την προσέλκυση όλων των ειδών τουρισμού.
o Με την παροχή κινήτρων για τουριστικές επενδύσεις.
o Με τις Επεκτάσεις Σχεδίων πόλεως και την Αναθεώρηση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου.
o Με τη δημιουργία μέτρων για την πρόληψη, προστασία και αποκατάσταση του Φυσικού μας Περιβάλλοντος Λέμε ΟΧΙ στο Λατομείο του Ξηρολιβάδου!
Πέμπτος Πυλώνας: Επένδυση στην Παιδεία,
o Επενδύουμε στον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και τις Νέες Τεχνολογίες μέσα από σειρά δεκάδων δράσεων προγραμματισμένων, κοστολογημένων και προπαντός υλοποιήσιμων.".

Κλείνοντας, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη απευθύνθηκε σε προσωπικό τόνο στο ακροατήριο, υπογραμμίζοντας με έμφαση:

"Αγαπητοί μου συμπολίτες, προσπάθησα σε λίγα λεπτά της ώρας να παρουσιάσω την εικόνα του τόπου μας τα επόμενα 4 περίπου χρόνια. Δεν ξέρω αν αδίκησα το πρόγραμμα μας, δεν ξέρω αν αδίκησα το όραμά μας, σίγουρα όμως δεν πρόκειται να αδικήσω εσάς, δεν πρόκειται να αδικήσω το Δήμο μας, δεν πρόκειται να αδικήσω το μέλλον των παιδιών μας. Μας γνωρίζετε όλους καλά.

Σε τρεις Κυριακές θα κληθούμε να επιλέξουμε Δημοτική Αρχή: το δίλημμα είναι απλό.
Θα μας εξουσιοδοτήσετε να συνεχίσουμε το έργο μας; Να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας; Να εκταμιεύσουμε τις τεράστιες οικονομικές επενδύσεις που έχει εγκρίνει η Ευρώπη προς τη αξιόπιστη Δημοτική μας αρχή;

Ή θα καταφύγουμε σε επικίνδυνους πειραματισμούς, επιλέγοντας ανθρώπους που όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ούτε τη γνώση έχουν, ούτε την εμπειρία αλλά δυστυχώς ούτε και τη διάθεση να μάθουν; Που δείχνουν επικίνδυνοι, προαναγγέλλοντας κατηγορηματικά την ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων, για τις οποίες όπως δημόσια διαβεβαιώνουν ήδη υπάρχουν σοβαροί ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες;

Ο νέος Δήμος Βέροιας δεν αξίζει πειραματισμούς. Αξίζει να ζήσει την Ανάπτυξη και την Ευημερία με μια Δημοτική Αρχή που ξέρει τι κάνει, ξέρει πώς να το κάνει, και κυρίως ξέρει ΓΙΑΤΙ το κάνει. Συνεχίζουμε την πορεία στο μέλλον, αξιοποιούμε τους άριστους, επιβραβεύουμε το Νέο Ήθος. Αλλάζουμε, ελπίζουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!".

Tέλος, από το Γραφείο Τύπου της "Συμπολιτείας" ανακοινώνεται ότι το 24-σέλιδο πρόγραμμα του Συνδυασμού έχει ήδη αρχίσει να διανέμεται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του νέου Δήμου ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στο εκλογικό κέντρο της "Συμπολιτείας" στην οδό Μητροπόλεως 26 και στην ηλεκτρονική του μορφή, στην ιστοσελίδα του Συνδυασμού, www.simpolitia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: