Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Χαρούλα..."Οι ‘ανεξάρτητοι’ αποδείχτηκαν τελικά εξαρτημένοι"

Από το γραφείο Τύπου της υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία", Χαρούλας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την προσχώρηση του Δημάρχου Δ. Δοβρά κ. Τσιούντα στο συνδυασμό του κ. Τσαβδαρίδη:

"Οι δήθεν ανεξάρτητοι πολιτικοί, αποδείχτηκαν τελικά εξαρτημένοι. Εξαρτημένοι από πολιτικά παθογόνες ουσίες, όπως ο παλαιοκομματισμός, τα "πάρε-δώσε", οι μυστικές συμφωνίες. Εμείς το είχαμε πει από την πρώτη μας ανακοίνωση στον Τύπο, ότι οι εκλογές αυτές δεν θα είναι καθαρές. Δεν έχει όμως σημασία τι λέγαμε εμείς, όταν οι αντίπαλοι συνυποψήφιοι με τις ίδιες τους τις δηλώσεις επιβεβαιώνουν το νοσηρό κλίμα που δημιουργούν στον τόπο:

• Στις 19 Αυγούστου 2010, με αφορμή την ανακοίνωση στήριξης του κ. Τσαβδαρίδη από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τσιούντας, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας, "αρνιόταν να πιστέψει τα νέα δεδομένα με την υποψηφιότητα Τσαβδαρίδη, με τον οποίο, […], είχε χθες στις 9.00 το βράδυ προγραμματισμένο ραντεβού για να συζητήσουν περί της ενίσχυσης από πλευράς του πρ. βουλευτή της υποψηφιότητας Τσιούντα" ενώ ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας, κ. Γκαμπέσης, τότε εξέφραζε "θυμό και έκπληξη"…

• Στις 25 Αυγούστου 2010, μια εβδομάδα αργότερα, όταν σε ανακοίνωσή μας κάναμε αναφορά σε "τρεις επίσημες υποψηφιότητες με στήριξη από κοινοβουλευτικά κόμματα", ο κ. Τσιούντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου «απορούσε με την εκτίμηση της κας. Ουσουλτζόγλου ότι οι υποψηφιότητες είναι μόνο τρεις» και διαβεβαίωνε ότι "θα είναι σίγουρα υποψήφιος, ακόμη και μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας του κ. Τσαβδαρίδη και ότι τη δεύτερη Κυριακή θα έχει να αναμετρηθεί με … δύο γυναίκες!"…

• Στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, ο κ. Τσιούντας ανακοινώνει τον δήθεν ανεξάρτητο συνδυασμό του. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ, "[…] τονίστηκε ιδιαίτερα ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ χαρακτήρας του συνδυασμού και αποφασίστηκε να ξεκινήσει με δυναμισμό και όραμα η προεκλογική εκστρατεία. Καλούνται, όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιοι και να στηρίξουν το συνδυασμό, να επικοινωνήσουν με τον κ. Τσιούντα, αρχηγό του συνδυασμού".

• Στις 07 Οκτωβρίου 2010, δύο εβδομάδες μετά τη διακήρυξη του συνδυασμού του, στέλνει στις εφημερίδες δήλωση αποχώρησης, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: "Ποικίλες παρεμβάσεις, πιέσεις και αυτοαναιρέσεις, άφησαν ημιτελή και άκαρπη την προσπάθειά μας να συγκροτήσουμε και να ολοκληρώσουμε έναν αξιόμαχο ανεξάρτητο συνδυασμό, με αποτέλεσμα τελικά τη ματαίωσή του, γεγονός που μας λυπεί ιδιαίτερα γιατί θα στερηθεί ο δήμος της Βέροιας από την αναγκαία παρουσία ενός ανεξάρτητου συνδυασμού στη λειτουργία του".

• Τέλος, στις 13 Οκτωβρίου 2010, ούτε καν ένα μήνα μετά την διακήρυξη του συνδυασμού του, ανακοινώνει πανηγυρικά την προσχώρησή του στον "μη ανεξάρτητο" κατά τα υπονοούμενά του -λίγες μόνο εβδομάδες πριν-, συνδυασμό του κ. Τσαβδαρίδη.

Αν είχαμε δίκιο στις κρίσεις, τις προβλέψεις και τις παρατηρήσεις μας, είναι κάτι που θα το κρίνουν οι πολίτες. Αν δεχτήκαμε αήθη και χυδαία επίθεση, επειδή τολμήσαμε να διαπιστώσουμε το αυτονόητο, επίσης είναι κάτι που θα κριθεί από τους συμπολίτες μας.

Εμείς όμως δεν μένουμε εκεί. Σε κάθε περίπτωση, η "Συμπολιτεία", οι υποψήφιοί της κι εγώ προσωπικά, μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο για τα τοπικά πολιτικά ήθη κλίμα, μένουμε προσκολλημένοι στην προβολή του έργου μας και τη διάχυση του οράματός μας για την επόμενη μέρα. Με υπευθυνότητα, καθαρές και σταράτες κουβέντες από την αρχή, χωρίς "είπα-ξείπα", με σεβασμό στη νοημοσύνη των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: