Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πανευρωπαική διάκριση στο Δήμο Βέροιας

Πανευρωπαϊκή διάκριση στο Δήμο Βέροιας
Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση

Από το γραφείο τύπου της επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία" και υποψήφιας Δημάρχου Δ. Βέροιας, Χαρούλας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, εστάλη η παρακάτω ανακοίνωση:

"Ο Δήμος μας βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μία από τις 10 ευρωπαϊκές πόλεις που αντιμετώπισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και πλέον οι δράσεις του Δήμου Βέροιας αποτελούν παράδειγμα και για άλλες πόλεις της Ευρώπης. Η πανευρωπαϊκή αλλά και πανελλαδική στην ουσία διάκριση αυτή έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία το έργο της Δημοτικής μας Αρχής συκοφαντείται με γενικόλογες και αόριστες κατηγορίες, με λαϊκισμούς και παλιές φωνές ότι δήθεν στον τόπο μας δεν έγινε τίποτα. Η διάκριση αυτή διαψεύδει τις παλιές φωνές. Επιβραβεύει το νέο ήθος και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πρώτη μέρα, προσπάθειες συλλογικές ειδικών επιστημόνων και τεχνοκρατών, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να κάνουν το αυτονόητο: να σταθούν στην υπηρεσία του πολίτη".

Μερικοί από τους τομείς οι οποίοι επιβραβεύτηκαν από το πρόγραμμα Urbact της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προτείνονται στη σχετική του μελέτη ως δυνητικά ωφέλιμες πρακτικές-υποδείγματα και για άλλες ευρωπαϊκές πόλεις είναι:

- Οι υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας (προώθηση του εθελοντισμού, Δημοτικό Ιατρείο, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Γραφείο Απασχόλησης, Πρόγραμμα Κοινωνικής Αποδοχής, Ανοιχτοί Κήποι),
- Οι υπηρεσίες Οικονομικής Ανακούφισης (πάγωμα δημοτικών τελών, μείωση δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και ιδιοκτησίας, χρηματοδότηση δωρεάν πολιτιστικών δράσεων, περικοπή εξόδων των Δημοτικών υπηρεσιών),
- Οι υπηρεσίες Επιχειρησιακού και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού (Σχέδιο Αστικών Αναπλάσεων (10.234.000 ευρώ), Επενδυτικό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (50.000.000 ευρώ), Πολιτιστικές Διαδρομές (2,4εκ.ευρώ),
- Οι υπηρεσίες Νέων Τεχνολογιών και Κατάρτισης (Αξιοποίηση του διαδικτύου, Κατασκευή δικτύων οπτικών ινών, Δημιουργία του ψηφιακού «Έξυπνου Οικισμού», το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην "Επιστήμη του Διαδικτύου", η ενεργός συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κατάρτισης).

Η πλήρης μελέτη βρίσκεται δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του Δ. Βέροιας (www. veria.gr) αλλά και στην ιστοσελίδα του σχετικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην αγγλική γλώσσα (www.urbact.eu).

Δεν υπάρχουν σχόλια: