Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου

Ο χειμώνας πλησιάζει και μαζί με αυτόν και τα χιόνια. Παραθέτουμε τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου όπως τα επέλεξε το περιοδικό Conte Nast Traveller.

1. Are, Σουηδία
Το Αre είναι το πιο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου και βρίσκεται στο βόριο τμήμα της Σουηδίας. Χωρίζεται σε 4 διαφορετικές περιοχές με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, τις οποίες μπορείς να δαμάσεις όλο το χρόνο καθώς είναι ανοιχτό 365 μέρες ετησίως. Είναι το ιδανικό μέρος για έναν αρχάριο να κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του σκι.

2. Aspen, ΗΠΑ
Αν είσαι αρχάριος μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω! Το Aspen είναι ο παράδεισος των έμπειρων σκιέρ, και αποτελεί την επιτομή των xtreme sports. Οι κάθετες πλαγιές του ξεκινούν από τα 3417 μέτρα και φτάνουν στα 996 μέτρα από το ύψος της θάλασσας. Διαθέτει επίσης πολλά εστιατόρια και μπάρ για χαλάρωση μετά από μια μέρα με πολύ αδρεναλίνη.

3. Courchevel, Γαλλία
Στρατηγικά τοποθετημένη στο κέντρο της περιοχής Trois Vallees, στα σύνορα των γαλλικών με τις ελβετικές Αλπεις, η Κουρσεβέλ είναι μία από τις βασίλισσες του χιονιού των Αλπεων. Το διάσημο χιονοδρομικό γιόρτασε πέρυσι τα 60 χρόνια λειτουργίας του και βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες του προσφέροντας στους σκιέρ ένα πεδίο δράσης 600 χιλιομέτρων που καλύπτουν όλα τα επίπεδα.

4. Fernie, Καναδάς
Το χιονοδρομικό κέντρο του Fernie είναι το μικρότερο σε έκταση σε σχέση με τα υπόλοιπα της λίστας αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να το ρίξει από την 3η θέση. Μπορεί κανείς να απολαύσει τη φυσική ομορφιά ενός βουνού σε όλο της το μεγαλείο από 1925 μέτρα υψόμετρο.

5. Himachal Pradesh, Ινδία
Βρίσκεται σε μια από τις κορυφές των Ιμαλαίων και αποτελεί την καρδιά των xtreme sports της Ινδίας. Δεν φημίζεται για τις πολυτελείς παροχές του, αλλά από μόνη της η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το κάνει ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου.

6. Sierra Nevada, Ισπανία
Οι πιο κλασσικοί λάτρεις του σκι προτιμούν το χιονοδρομικό κέντρο της Sierra Nevada. Εϊναι ένα ήσυχο μέρος στα 3300 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας ενώ έχει έκταση 65 χιλιομέτρων για ατελείωτες ώρες πορείας.

7. St. Moritz, Ελβετία
Αποτελεί το πιο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο των Άλπεων. Είναι το πιο παλιό χειμερινό θέρετρο στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 5.624 πόδια (1.856 μ.) πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, στη μέση της λίμνης της Άνω Engadine. Επίσης έχει φιλοξενίσει δύο Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες και ατελείωτα πρωταθλήματα σκι.

8. Taos, ΗΠΑ
Το χιονοδρομικό κέντρο Τaos αποτελεί μια πρόκληση γι' αυτούς που έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες κατάβασης πλαγιών με σκι. Το ομόνυμο χωριό που βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό είναι γεμάτο με πολυτελή ξενοδοχεία καθώς και ατελείωτα καταστήματα εξοπλισμού για σκι.

9. Verbier, Ελβετία
Τo Verbier είναι το 2ο χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας στη λίστα. Είναι πιο κοσμοπολίτικο από το St. Moritz καθώς θυμίζει μια μεγάλη... Αράχωβα με τα πολλά κλαμπς και τα τρέντι καφέ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 3330 μέτρων.

10. Whistler, Καναδάς
Έχει ψηφιστει ως το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής. Βρίσκεται σε ύψος 2284 μέτρων και αποτελεί τον παράδεισο του snowboard. Έχει 230 πίστες για όλα τα γούστα, ενώ φημίζεται και για τη νυχτερινή του ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: