Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Συναντήσεις και επισκέψεις της Χαρούλας


Σειρά συναντήσεων και επαφών είχε την εβδομάδα που κλείνει σήμερα η υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία", Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη. Επισκέφτηκε τα ΚΑΠΗ, την αγορά της Βέροιας ενώ πραγματοποίησε Ανοιχτούς Διαλόγους σε Τριπόταμο και Γεωργιανούς.

Κοινή συνισταμένη των επαφών της υποψηφίας Δημάρχου παραμένει η μεγάλη αγωνία των δημοτών σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν το ήδη μειωμένο τους εισόδημα. Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου εξήγησε σε κάθε ευκαιρία ότι «τον Καλλικράτη πρέπει να τον βλέπουμε σαν εργαλείο, και όχι να τον φοβόμαστε. Είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τα μέσα που μας δίνει με αισιοδοξία και ελπίδα, με πρόγραμμα και σχέδιο, όπως αυτό που πρόσφατα παρουσίασε η "Συμπολιτεία" και όχι με κούφια λόγια, μεγαλόστομες υποσχέσεις, ανεφάρμοστα όνειρα θερινής νυκτός».

Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, έγινε επίσης δέκτης παραπόνων σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, με τη μείωση των εσόδων από το εμπόριο και τις επακόλουθες μειώσεις μισθών, τις μειώσεις προσωπικού και τελικά τις απολύσεις και τα λουκέτα. Η υποψήφια Δήμαρχος τόνισε σχετικά:

"Δεν χωράει αμφιβολία ότι όλος ο τόπος περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Στόχος είναι να καταφέρουμε να βγούμε όσο πιο γρήγορα και όσο πιο αλώβητοι γίνεται από τη δίνη της κρίσης που βιώνει ο τόπος μας. Η κρίση αυτή δεν θα είναι για πάντα. Είναι μοναδική ευκαιρία τώρα να υιοθετήσουμε πιο ορθολογικές συμπεριφορές, να δούμε την αλήθεια κατάματα και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις του τόπου βιώσιμες και κυρίως, ανοιχτές την επόμενη μέρα. Η "Συμπολιτεία" έχει μεριμνήσει γι’ αυτό και έχει ήδη εξασφαλίσει πολύ μεγάλα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία χρόνια συνεργαζόμαστε άριστα, προκειμένου να τα τοποθετήσεις στις Επενδύσεις και την Ανάπτυξη. Να τοποθετήσει τα χρήματα αυτά σε δράσεις και έργα ανταποδοτικά, έργα τα οποία θα "γεννήσουν" χρήμα, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, έργα που τελικά αποσκοπούν στο να αναθερμάνουν την αγορά αλλά και να ενισχύσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, η οποία βρίσκεται στα ιστορικά της χαμηλά".

Τέλος, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου επισκέφτηκε καφενεία στον Τριπόταμο και τους Γεωργιανούς όπου συνομίλησε χωρίς εξέδρες και μικρόφωνα με τους κατοίκους των περιοχών, σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματά τους.

"Γνωρίζω καλά το τι σας απασχολεί", σημείωσε η υποψήφια Δήμαρχος, «καθώς δεν είναι η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που τους τελευταίους μήνες κάνουμε μαζί Ανοιχτούς Διαλόγους και συζητάμε προβλήματα και λύσεις. Ζητώ την εμπιστοσύνη σας. Ζητώ να πιστέψετε στο Πρόγραμμά μας. Ζητώ να συγκρίνετε όλες τις λύσεις και στο τέλος να αποφασίσετε εσείς: ποιος έχει την εμπειρία να λύσει προβλήματα μέσα στην τρικυμία που ζούμε; Ποιος έχει τη γνώση αλλά και τη θέληση για να μάθει, προκειμένου να πάρει σύνθετες και δύσκολες αποφάσεις, για το δικό σας καλό; Κλείστε τα μάτια και τα αυτιά στους Επαγγελματίες Καταστροφολόγους. Ο τόπος έχει λαμπρό μέλλον και το μέλλον αυτό θα το γράψουμε μαζί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: