Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Χαρούλα... "Πυλώνας Τρίτος - Επένδυση στις Νέες Τεχνολογίες"


Η εποχή της τεχνολογικής επανάστασης και της εισόδου μας στον ψηφιακό κόσμο, έχει περάσει εδώ και καιρό. Πλέον καλούμαστε να δώσουμε λύση σε καθημερινά προβλήματα έχοντας στη διάθεσή μας τεχνολογικά εργαλεία ώριμα και δοκιμασμένα, ικανά να εγγυηθούν την ευημερία των συμπολιτών μας. Με την τεχνολογία σύμμαχο, καταθέτουμε συγκεκριμένες, προκοστολογημένες και κυρίως υλοποιήσιμες προτάσεις:

 Δημιουργία μοντέλου διαβούλευσης μεταξύ του Δήμου και των πολιτών και μεθοδολογία υποστήριξης του.
 Προμήθεια μίας ολοκληρωμένης πλατφόρμας εφαρμογών ηλεκτρονικής συμμετοχής και συνεργατικότητας με στόχο την ενημέρωση, συμμετοχή και διαβούλευση των πολιτών.
 Προμήθεια μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας επικοινωνίας, αποστολής περιεχομένου (βίντεο, εικόνα, παρουσίασης περιεχομένου, streaming WebTV, τηλεδιάσκεψης).
 Μέθοδοι εμπλουτισμού του περιεχομένου του διαλόγου, με στόχο τη θεματική κατηγοριοποίηση των απόψεων των πολιτών και την αποτελεσματική οργάνωση τους.
 Διασύνδεση μεταξύ διαλόγων που πραγματοποιούνται στα πλαίσια διαφορετικών κοινοτήτων χρηστών.
 Σχεδιασμός ψηφιακών υπηρεσιών προσανατολισμένων σε ευπαθείς και μειονεκτούσες κοινωνικές ομάδες (έμφαση στην πολυγλωσσία ώστε να καλυφθούν οι πληθυσμιακές ομάδες των μεταναστών)
 Ανάπτυξη διαδραστικών εκπαιδευτικών εφαρμογών τόσο στο web όσο και σε φορητές συσκευές με στόχο την εκπαίδευση πολιτών και επιχειρήσεων σε θέματα διαδικασίων και υπηρεσιών
 Την ανάπτυξη πολυμεσικού εργαλείου κοινωνικής δικτύωσης για τη προβολή και διάχυση πολιτιστικού περιεχομένου από χρήστες – κατοίκους της περιοχής με χρήση έξυπνων Alerting μηχανισμών προς τους ενδιαφερόμενους για πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις.
 Την ανάπτυξη και διάχυση ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου όχι μόνο από τους ειδικούς αλλά και από τους ίδιους τους χρήστες (User Generated Content)
 Την συγκέντρωση, οργάνωση, επεξεργασία και διάχυση της οποιαδήποτε λειτουργικής και «πολιτικής» πληροφορίας (χάρτες, οδηγοί, χρήσιμα τηλέφωνα υπηρεσιών, διαδικασίες, τρόπους και χρόνους συναλλαγής) για τους επισκέπτες και τους πολίτες
 Την διάχυση κρίσιμης πληροφορίας σε φορητές συσκευές (τηλέφωνα, πρεσβείες, μεταφορές, ασφάλεια).
 Την παροχή ενημερωτικής πληροφορίας μέσα από διαδραστικές συσκευές ψηφιακής σήμανσης (ο πολίτης ενημερώνεται από διαδραστικές ψηφιακές οθόνες αλλά ταυτόχρονα «τραβάει» και το περιεχόμενο στο κινητό του).
 Ανάπτυξη πλατφόρμας WebTV προσθέτοντας έτσι ένα ακόμα εναλλακτικό κανάλι ενημέρωσης και επικοινωνίας. Προμήθεια και Ανάπτυξη video streaming server για την online παρακολούθηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων σημαντικών εκδηλώσεων του Δήμου.
 Προβολή όλων των σημαντικών θεμάτων της περιοχής και ανακοινώσεις μέσω εσωτερικών διαδραστικών οθονών ενημέρωσης πολιτών σε κάθε δήμο. Άμεση ανανέωση περιεχομένου μέσω Wi-Fi ζεύξη είτε 3G. Άμεση επικοινωνία μέσω VOIP με τον Δήμο για λήψη βοήθειας.
 Καινοτόμο σύστημα εξοικονόμησης καυσίμων με εφαρμογή στα δημοτικά οχήματα και τα δημοτικά κτίρια του Δήμου Βέροιας και σύστημα βελτιστοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων.
 Εξοπλισμός και οργάνωση ολοκληρωμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών τηλεφροντίδας στο Δήμο Βέροιας, για την υποστήριξη ηλικιωμένων ή μοναχικών ατόμων.

Η Επένδυση στις Νέες Τεχνολογίες αποτελεί τον Τρίτο Πυλώνα του Προγράμματός μας. Απαντάμε με συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις στις προκλήσεις του Μέλλοντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: