Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Χαρούλα..."Μηδενιστικός Μονόλογος αντί Διαλόγου"


Την Τετάρτη 20/10/2010 το μεσημέρι, οι επικεφαλής των συνδυασμών του Δ. Βέροιας, προσκληθήκαμε σε τηλεοπτική συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό "Europe 1" που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ζωντανής εκπομπής, στο στούντιο του σταθμού βρισκόταν η κα. Σαββαΐδου, η κα. Σοφρόνωφ κι εγώ. Η κα. Σαββαΐδου, επικαλούμενη ηθικούς λόγους λόγω της απουσίας του κ. Τσαβδαρίδη, αρνήθηκε να συμμετάσχει στο διάλογο και αποχώρησε. Έτσι μείναμε μόνο οι δύο υποψήφιες Δήμαρχοι, η κα. Σοφρόνωφ κι εγώ. Η εκλογική νομοθεσία όμως δεν επιτρέπει την διεξαγωγή συζητήσεων όταν δεν είναι παρόντες τουλάχιστον 3 από τους 4 υποψηφίους για το Δήμο μας, οπότε η συζήτηση ματαιώθηκε και στη θέση της έγιναν δύο μεμονωμένες και ξεχωριστές συνεντεύξεις. Δυστυχώς για το επίπεδο του πολιτικού μας βίου, ο κ. Τσαβδαρίδης επιλέγει την ατραπό του μηδενιστικού μονολόγου με "ημέτερους" χειροκροτητές, αντί του δημόσιου προγραμματικού διαλόγου, μπροστά στους συμπολίτες μας. Επικαλούμενος εκ των υστέρων δήθεν ανειλημμένες υποχρεώσεις, απέφυγε και πάλι τη συζήτηση για τα θέματα της κοινωνίας, γιατί θεωρεί ότι η κοινωνία δεν χρειάζεται να γνωρίζει και πολλά για τις πραγματικές του προθέσεις.
Και ο μονόλογος συνεχίζεται...
Σε επιβεβαίωση της προσπάθειας του να αποφύγει το διάλογο με την κοινωνία, και στον αντίποδα της τηλεοπτικής συζήτησης που απέφυγε για να μην εκτεθεί σε διάλογο, ήλθε η "συνέντευξη τύπου" που διοργάνωσε την ίδια μέρα στη Βέροια. Άφωνοι αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι από την "συνέντευξη", που εξελίχθηκε σε άλλον έναν εγωκεντρικό μονόλογο μπροστά στο δικό του ασφαλές κοινό των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του. Μετά την προβολή κάποιου βίντεο, στην προσπάθεια των δημοσιογράφων να θέσουν ερωτήσεις, απάντησε: "Δε νομίζω ότι χρειάζεται". Εμείς θα συμφωνήσουμε λοιπόν, πως πραγματικά δε χρειάζεται να απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τσαβδαρίδης, γιατί, για να το κάνει, θα πρέπει κάτι να έχει να πει, αντί του να δείχνει φωτογραφίες με σκουπίδια πεταμένα στην άκρη κάποιου δρόμου.
Στον ατέρμονα εγωκεντρικό μονόλογο του κ. Τσαβδαρίδη, θα δώσει σε λίγες μέρες την απάντηση που του πρέπει η κοινωνία. Και ο ίδιος θα έχει από την 1 Ιανουαρίου όλο το χρόνο μπροστά του, για να μονολογεί από τα έδρανα της μειοψηφίας, εάν φυσικά καταδεχθεί να καθίσει σε αυτά μετά την βέβαιη ήττα στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: