Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η Χαρούλα στους "Βλάχους"


Τον Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Βέροιας επισκέφτηκε η υποψήφια Δήμαρχος Δ. Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία", Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη το βράδυ της Παρασκευής 08 Οκτ. 2010, όπου την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Πράππας, ο Γραμματέας κ. Αντώνης Τούσικος, μέλη του συλλόγου, ο πρώην Πρόεδρος κ. Τάκης Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Διαμερισμάτων κ. Νίκος Τσιαμήτρος και η Νομαρχιακή Σύμβουλος και υποψήφια της "Συμπολιτείας" κα. Βέτα Αρχοντάκη.

Η συζήτηση έγινε σε θερμό και φιλικό κλίμα και αναπτύχθηκαν ειδικά ζητήματα όπως η μετονομασία της οδού Κόδρου σε Ηρωίδων Βλάχων Γυναικών, η αναβάθμιση και συντήρηση του κτηρίου του Συλλόγου, η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, η προοπτική συνεργασίας σε μελλοντικές εκδηλώσεις του Συλλόγου αλλά και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος όπως η μελέτη ανάπλασης της εισόδου του Σελίου, η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του Βερμίου καθώς και η ανάγκη παρεμβάσεων στα βλαχοχώρια του Σελίου και του Ξηρολιβάδου, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αλλά και της εικόνας των περιοχών.

Με αφορμή την επίσκεψή της αυτή, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου δήλωσε τα εξής:

"Ο νέος, διευρυμένος Δήμος Βέροιας είναι μια μεγάλη αγκαλιά. Μέσα της θα κληθούμε σε λίγο καιρό να ζήσουμε όλοι μαζί, αρμονικά και σε κλίμα συνεργασίας. Η αγκαλιά αυτή έχει μεγάλη ανάγκη την πολιτιστική κληρονομιά κάθε γωνιάς της περιοχής μας. Οι Βλάχοι βεβαίως έχουν το φορτίο μιας πολύ μεγάλης ευθύνης, ως φορείς μιας μακρόχρονης παράδοσης, ως εκφραστές πηγαίων και γνήσιων λαϊκών ηθών και εθίμων, απολύτως απαραίτητων για μια πολύ-πολιτισμική κοινωνία η οποία δεν πολεμάει το Διαφορετικό αλλά το περιθάλπει, δεν διώκει το Ξένο αλλά το ενσωματώνει, δεν στέκεται φοβικά στην Παράδοση αλλά χτίζει επάνω της το μέλλον των νέων γενιών. Η παράδοση των Βλάχων και η ιστορική τους διαδρομή έχει σημαδεύσει την πορεία όχι μόνο της Ημαθίας αλλά ολόκληρης της Μακεδονίας. Στέκομαι με σεβασμό και τιμή μπροστά στην ατόφια μας κληρονομιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: