Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Με επαγγελματικούς φορείς η Χαρούλα



Η υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπολιτεία", Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25/10/2010 σειρά επαφών με επαγγελματικούς φορείς της πόλης, στο πλαίσιο του "δημόσιου διαλόγου" που έχει εγκαινιάσει με τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής γύρω από τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της, σχετικά με όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Ημαθίας όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον Αντιπρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής Αβραάμ Ευφραιμίδη, τον Οικονομικό Επόπτη και υποψήφιο με τη "Συμπολιτεία" Μιχάλη Τρανίδη καθώς και με άλλα μέλη του Επιμελητηρίου. Στη συζήτηση αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν τις προοπτικές ανάπτυξης του διευρυμένου Δήμου Βέροιας και τη συνέχιση της αμοιβαίας συνεργασίας σε ζητήματα ζωτικής σημασίας όπως είναι ενδεικτικά το πρωτοποριακό πρόγραμμα "Αγρόπολις" και η εμπορική αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην Λαχαναγοράς στον κόμβο της Κουλούρας.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας όπου την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος, Αναστάσιος Κοντογουλίδης και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου. Στο διάλογο που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι του συλλόγου έθεσαν τα προβλήματα και τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου της πόλης όπως η συνεργασία για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την τόνωση της αγοράς, την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη, την ανάπλαση του κέντρου κτλ. Από τη μεριά της, η υποψήφια Δήμαρχος ανέπτυξε τις βασικές προγραμματικές της δεσμεύσεις για την ενίσχυση της αγοράς όπως είναι η στήριξη της "Ημέρας Καταναλωτή" και η εξασφάλιση ενός ελκυστικού εμπορικού περιβάλλοντος μέσω της υλοποίησης των δρομολογημένων παρεμβάσεων στο αστικό τοπίο της πόλης.

Η Χ. Ουσουλτζόγλου ολοκλήρωσε τις επαφές της με τους επαγγελματικούς φορείς, με επίσκεψη στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βέροιας, όπου έλαβε χώρα ανοιχτός διάλογος με τον Πρόεδρο Θωμά Ζιώγα καθώς και άλλα μέλη της Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών κατέθεσαν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους για τη βελτίωση του αναπτυξιακού και επενδυτικού περιβάλλοντος της περιοχής. Παράλληλα, η κα. Ουσουλτζόγλου σημείωσε ότι τα ενταγμένα σε χρηματοδότηση προγράμματα και έργα της αστικής ανάπλασης, της ανάδειξης του υπόγειου Ρωμαϊκού Δρόμου και των υπόγειων στοών στο κέντρο της πόλης, της ανακατασκευής της Παλαιάς Μητρόπολης, της ολοκλήρωσης της Γέφυρας Κούσιου και του Επενδυτικού Σχεδίου ύψους 50.000.000 Ευρώ σε συνδυασμό με τη δημιουργική αξιοποίηση των χαρισμάτων του διευρυμένου Δήμου Βέροιας (π.χ. ενοποίηση του τουριστικού προϊόντος), προβλέπεται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Τέλος, από το γραφείο τύπου της υπ. Δημάρχου ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου για τις ημέρες που ακολουθούν έχει ως εξής:

1. Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στις 10.30 θα επισκεφτεί το ΚΑΠΗ του Αγ. Γεωργίου και στις 11.30 το Νοσοκομείο ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνουν Ανοιχτοί Διάλογοι στις 19.00 στη Ραχιά (Καφενείο Τεντζογλίδη) και στις 20.30 στα Ασώματα (καφετέρια Χαρίση)
2. Την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 10.00 θα επισκεφτεί την Λαϊκή Αγορά του Μακροχωρίου ενώ στις 11.00 θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου στη Βεργίνα. Το απόγευμα της ίδια ημέρας και ώρα 18.00 θα περιοδεύσει στην Αγορά της Βέροιας ενώ στις 20.00 θα γίνει Ανοιχτός Διάλογος στη Μέση
3. Tο Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί θα επισκεφτεί ξανά τη Αγορά της Βέροιας, ενώ το απόγευμα στις 18.00 θα γίνει συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.
4. Τέλος, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου θα επισκεφτεί στις 09.00 τα Σφαγεία Βέροιας,


στις 11.00 το ΙΚΑ Βέροιας,


στις 11.30 την Εφορία και


στις 12.30 τον ΟΑΕΔ. Το απόγευμα θα περιοδεύσει


στις 17.30 σε Χαράδρα, Ελαφίνα και Πολυδένδρι,


στις 18.30 στη Σφηκιά,


στις 19.30 στο Δάσκιο και θα καταλήξει


στις 20.30 στα Ριζώματα όπου θα γίνει Ομιλία – Ανοιχτός Διάλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: