Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τόπο στα νιάτα! Σίμος Πουλασουχίδης...

Όσο πλησιάζει η Κυριακή πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγω για αποχή από την εκλογική διαδικασία, είτε ως στάση αντίδρασης είτε ως αδιαφορία για την επόμενη μέρα της Ημαθίας. Και φυσικά, αποδέκτης αυτών των σχολίων είναι - κατά κύριο λόγο- η νεολαία του τόπου. Προσωπικά, θα συμφωνούσα χωρίς δεύτερη σκέψη, αν, βέβαια, βρισκόμασταν μερικά χρόνια πριν. Σήμερα, όποιος πιστεύει (ή ακόμα και ελπίζει!) πως οι νέοι ψηφοφόροι θα απέχουν, μάλλον μπερδεύεται και σίγουρα μπερδεύει. 
 
Η γενιά μου καταλαβαίνει πολύ καλά πως καλύτερος τρόπος αντίδρασης από την ψήφο δεν υπάρχει και πως η αποχή φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πέρασαν οι μέρες που ο "πιτσιρικάς" δε σηκωνόταν να πάει να ψηφίσει. Τώρα περισσότερο παρακαλά να έρθει η ώρα των εκλογών. Από τη μια αντιδρά με την ψήφο του σε όσα βλέπει να συμβαίνουν και από την άλλη αποφασίζει να ξεχωρίσει τους ανθρώπους που μπορούν να τον καταλάβουν και να τον βοηθήσουν από όσους είναι καλύτερο να καθίσουν οι ίδιοι στον καναπέ τους!
Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανεύθυνους να διαδίδουν πως δήθεν δεν ενδιαφερόμαστε ή δε γνωρίζουμε πως να στείλουμε τον καθένα εκεί που του αξίζει. Οι εποχές της άβουλης ή ελεγχόμενης νεολαίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι νέοι και οι νέες του 2014 έχουν φωνή, έχουν άποψη, έχουν και δύναμη και γνωρίζουν πως οφείλουν στους εαυτούς τους να τη δείξουν την Κυριακή. Γνωρίζουμε πως πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας. Γνωρίζουμε πως έχει έρθει η δική μας ώρα και θα φροντίσουμε να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή!
 
του Σίμου Πουλασουχίδη, υποψηφίου περιεφερειακού συμβούλου με τον Κώατα Καλαιτζίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: