Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Στο Spruce Creek έχουν όλοι αεροπλάνο


Στο Spruce Creek έχουν όλοι αεροπλάνο
Το Spruce Creek βρίσκεται στη βορειοανατολική Φλόριντα, λίγα χιλιόμετρα νότια της Daytona Beach, και είναι ένα μία από τις μοναδικές περιοχές στον κόσμο, αφού όλοι οι κάτοικοι έχουν στην κατοχή τους ένα τουλάχιστον αεροπλάνο.
Στην κοινότητα Spruce Creek ζουν περίπου 5.000 άτομα, υπάρχουν 1.300 σπίτια και τουλάχιστον 700 υπόστεγα για τα αεροσκάφη. Αντί για γκαράζ αυτοκινήτων οι άνθρωποι διαθέτουν αεροπλάνα! Πρόκειται για μία από τις πλέον δεμένες κοινότητες στον κόσμο, όπου οι περισσότεροι είναι πιλότοι και γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με τα αεροσκάφη.



Διασημότερος κάτοικος μάλιστα για αρκετό διάστημα ήταν και ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζον Τραβόλτα, που έζησε εκεί για πολλά χρόνια. Η ιδέα αναπτύχθηκε για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ένα απίστευτο πλεόνασμα αεροσκαφών και πιλότων και έπεσε στο τραπέζι των υπευθύνων η δημιουργία διάφορων κοινοτήτων σε πολλές πολιτείες της χώρας όπου θα φιλοξενούνταν οι οικογένειες αυτές με τα αεροπλάνα τους.
Μέχρι το 1946 6.000 κοινότητες δημιουργήθηκαν από τις οποίες σήμερα μόλις 600 υπάρχουν σε όλη τη χώρα, ενώ το Spruce Creek είναι η μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: